Ercan ÇELİK

Türkiye’nin en büyük açık pazarı olan Salı pazarında, 29 Nisan’da başlayacak olan tam kapanma sebebiyle bu hafta büyük bir yoğunluk meydana geldi. Tam kapanma öncesi son Salı pazarında, vatandaşlar, alışveriş için pazara akın edince, 112 ekipleri pazar içinde meydana gelen vakalara ulaşmak için yoğun bir çaba harcadılar.

Yıldız Meydanı’nda dengesini kaybederek yere düşen 58 yaşındaki Ahmet Ömer Sönmez için vatandaşlar 112’yi aradı. Öncü olarak Pazar içine giren motorize 112 ekibi ilk müdahaleyi yaparken, ambulans ekibi de olay yerine ulaştı. Yaşlı adam, ambulansa alınarak müdahale edildi.

Aynı dakikalarda bir başka ihbar da Atatürk Caddesi üzerinden geldi. 65 yaşındaki Ömür Koparan, fenalaşarak bayıldı. Yaşlı kadının yardımına koşan vatandaşlar, 112’den yardım istediler. Kalabalığın arasından olay yerine hızlıca ulaşan motorize 112 ekibi ilk müdahaleyi yaparken, çok geçmeden gelen ambulans ekibi, yaşlı kadını alarak kontrol amaçlı Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürdü. Her iki hastanın da sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Diğer haftalara nazaran son derece kalabalık bir katılımın olduğu Salı pazarında, 112 ekiplerinin yoğun mesaisi gün boyu sürdü.

Editör: Haber Merkezi