Bosna Hersek’in Bihaç kentinde yapılan Ümitler Balkan Şampiyonası’nda Salihli Belediyespor Judo Takımı sporcularından +70 kilogramda Hilal Öztürk Türkiye’ye gümüş, 40 kilogramda Ceren Kanyılmaz ise bronz madalya kazandırdı.

Ümitler Balkan Şampiyonası, Bosna Hersek’in Bihaç kentinde ev sahibi Bosna Hersek başta olmak üzere Türkiye, Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Yunanistan, Arnavutluk, Romanya ve Bulgaristan olmak üzere 9 ülkeden 97’si kadın ve 75’i erkek olmak üzere toplam 172 sporcunun katılımı ile tamamlandı. Türkiye Şampiyonasında ve Avrupa Kupalarında derece yapan Salihli Belediyespor Judo Takımından Hilal Öztürk ve Ceren Kanyılmaz, Balkan Şampiyonası’nda ay-yıldızlı forma ile madalya mücadelesi verdi. Şampiyonada +70 kilogramda Hilal Öztürk gümüş madalya, 40 kilogramda Ceren Kanyılmaz ise bronz madalya kazandı.

Ümitler Balkan Şampiyonası’nda Türkiye’yi ay-yıldızlı forma ile gümüş ve bronz madalya kazandıran Salihlili judocular Hilal Öztürk ve Ceren Kanyılmaz’a başarılarından dolayı kutlayan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda “Bizleri bu gururu yaşatan milli judolarımızı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Kaynak: iha