Bu sene ilk defa yapılacak olan Liselere Giriş Sınavı (LGS) 2 Haziran Cumartesi Günü gerçekleştirilecek. İsteğe bağlı girilecek olan sınava Manisa’dan 15 bin 700 öğrenci katılacak.

Liseye geçiş için ortaöğretim son sınıf öğrencilerine uygulanacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS), başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), liselere yerleştirmede isteğe bağlı girilecek merkezi sınav, 2 Haziran Cumartesi saat 10.00’da başlayacak. Manisa’da 908 salonda yapılacak olan sınavda 15 bin 700 öğrenci ter dökecek. Türkiye genelinde açıklanan 126 bin boş kontenjan için 996 bin kişinin başvurduğu öğrenildi.

Üç yanlışın bir doğruyu götüreceği sınav 2 Haziran Cumartesi günü iki bölüm halinde uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru yöneltilecek. Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek. İkinci bölümde sayısal alandan 40 soru yöneltilecek ve 60 dakika sürecek.

Sözel bölümde, 8’inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10’ar olmak üzere 50 soru, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20’şer olmak üzere 40 soru yöneltilecek. İki bölüm arasında verilen 45 dakikalık süre, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanılacak. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamayacak. Öğrenciler, en geç saat 09.00’da binada hazır bulunacak. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler, en geç saat 09.00’da, fotoğraflı sınav giriş belgelerinde belirtilen binada olacak. Öğrenciler, sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, geçerli kimlik belgesi ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracak. 2 Haziran’da yapılacak merkezi sınavın sonuçlarının 22 Haziran’da açıklanacağı öğrenildi. 3 Haziran Pazar günü ise Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavının yapılacağı ve Manisa’da 1057 salonda gerçekleştirilecek olan bu sınava da 18 bin 592 öğrencinin gireceği öğrenildi.
Kaynak: iha