Kütahya’nın Emet ilçesinde 5 köy muhtarına kaymakamlık tarafından bilgisayar hediye edildi.

Bir önceki Emet Kaymakam Halis Arslan’ın girişimleri sonucu, Uludağ Üniversitesi Genel Sekreterliği’nden temin edilen 5 adet Bilgisayar yeni Kaymakam Hasan Çiçek trafından, Aydıncık, Eseler, Esatlar, Kırgıl ve İğde Köy Muhtarlarına teslim düzenlenen törenle teslim edildi.

Kaymakamlık Makamında düzenlenen teslim töreninde bir konuşma yapan Kaymakam Çiçek, “Bilgisayar dağıtımına, öğrenci sayısı yüksek olan ve internet alt yapısı bulunan köylerden başladık. Yeni bilgisayarlar geldikçe diğer köyleri de sırasıyla bilgisayar sahibi edeceğiz. Hedefimiz ilçemize bağlı bütün köy muhtarlıklarını bilgisayara kavuşturmak. Muhtarlarımız toplumun sesi, gözü ve kulağıdır. Devletimizin ve Hükümetimizin temsilcisi olan muhtarlarımız önemli bir görevi ifa etmektedirler. Onların teknolojik imkanlardan yararlanmasına büyük önem veriyoruz’’ dedi.

Çelik, ’’Bilgisayarı mevcut Köy muhtarlarımız bundan böyle mahalli idareler sistemini de kullanarak, iş ve işlemlerini daha rahat yapabilecekler ve vatandaşlarımıza daha sağlıklı hizmette bulunabileceklerdir. Ayrıca, bu bilgisayarlar, köylerimizde bulunan öğrenci ve gençlerimizin eğitim kalitelerini arttırabilmek için, istifadelerine sunulacaktır. Köy Muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun’’ diye konuştu. (YD-EFE)
Kaynak: iha