Başkan Ayvalı yazılı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, "Tire Kültür Derneği olarak yıllardır çeşitli etkinliklerle kutladığımız Türk milletinin Ulu Günü, Ergen Kün (Sultan Nevruz)’u bu yıl ne yazık ki, yine Corona tedbirleri nedeniyle ikinci defa herhangi bir etkinlik yapmadan kutlamak durumundayız.

İnsanların Nevruz’un kutlu mesajını anlayamadığı, millet olarak anlamını giderek unuttuğumuz bir süreçte karşılaşmış olduğumuz bu musibet, bizlere bir kez daha kültür emperyalizmi, inanç yozlaşmaları ve doğa katliamlarına karşı Ulu Gün Nevruz’un ne nedenli önemli bir değerimiz olduğunu bir kez daha hatırlattı. Yıllardır dernek olarak anlatmaya çalıştığımız bu değerin, ilçemizin sadece bir sosyal etkinliği değil, kesinlikle kültürel ve sosyal alanda markası olması gerektiği yönündeki görüşümüzü bu vesileyle bir kez daha tekrarlamak istiyoruz.

Evet “Ulu Gün Nevruz’un Anadolu’daki başkenti Tire’dir. Ve Tire bu kültürel değeri bir şehir markası olarak sadece bir gün değil, yıl boyunca hatırlamalı ve önemsemelidir. Nevruz Tire için tek bir kurumun veya kuruluşun düzenleyeceği etkinliklerle kent markası yapılamaz. Tire, ekonomiden, tarım ve hayvancılığa, kültürden, tarih ve turizme kadar her alanda bu güçlü mesajı tüm şehir politikalarının merkezine almalıdır!

Bu vesileyle 2014 yılında “Nevruz’un Kenti Tire” projemiz kapsamında Türk Ulusunun, Ulu Gün, Ergen Kün (Ergenekon), Yengi Kün (Yeni Gün) isimleriyle günümüze kadar taşıdığı Sultan Nevruz Bayramını kutlar, Türklerin tabiatı merkeze alan 12 hayvanlı Türk takviminin anlayışıyla, doğanın kutsal bilgilerini özümseyen, ilini ve töresine sahip çıkarak, demiri ateşte erittiği daha nice yıllarda esenlik içinde yaşamasını diliyoruz.

TÜRK ULUSUNUN, ULU GÜN NEVRUZ BAYRAMI KUTLU OLSUN..!"

Editör: Haber Merkezi