Ercan ÇELİK

Tire’de kültür ve sanat alanında imza attığı etkinliklerle son zamanlarda ön plana çıkan Tire Müze Müdürlüğü, geçtiğimiz gün Aydınoğulları Beyliği isimli bir konferans düzenledi. Konferansa Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu da katıldı.

 ydınoğulları Beyliği’nin uzun yıllar hüküm sürdüğü Tire’de o dönemden kalma pek çok eserin günümüze kadar geldiği bilinmekte. Tire’nin kültür ve sanatına da çok önemli izler bırakan Aydınoğulları Beyliği’nin öğrenciler ve Tire halkı tarafından bilinmesi ve hatırlanması amacıyla düzenlenen konferans kapsamında Mevlana’yı Anma amacıyla da konser verildi. Neyzen Mustafa Sağlam ve Bendirde Halil Altın’ın performansı, izleyenlerin beğenisini topladı.

Tire Müze Müdürü Şehmuz Tekin’in açılış konuşmasının ardından konuşma yapan Araştırmacı Yazar A. Munis Armağan ve Prof. Dr. Necla Arslan Sevin, Tire’de Aydınoğulları Beyliği’nin önemine dair detaylı bilgi verdiler.

Konferansla ilgili açıklama yapan Tire Müze Müdürü Şehmuz Tekin, “Aydınoğulları Beyliği, gerek Tire’de gerekse Ödemiş ve İzmir civarında olan önemli bir beylik. Buradaki konferansın amacı, Tire halkına ve öğrencilere Aydınoğulları’nın yaşadığı bu coğrafyada bir farkındalık yaratarak, kendi tarihimizi geçmişimizi, kültürümüzü, sanatımızı öğretmek ve hatırlatmaktır.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi