Tire Müftülüğü’nün organizasyonu ile başlatılan proje Tire Lütfü Paşa Camii’nde devam ediyor.  Projeye göre Tire’de görev yapan din görevlileri bir ay boyunca nöbet sistemi ile sürekli olarak kesintisiz kuran okuyarak hatim yapacaklar.

 7/24 esasına göre görev yapacak olan din görevlileri, camide sürekli olarak Kuran okuyacaklar. Yaklaşık günde bir hatim yapan din görevlileri, ay boyunca yaptıkları hatimleri biriktirerek ay sonunda duasını yapacak.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Tire Müftüsü Abdullah Kır “İzmir İl Müftülüğümüzün başlatmış olduğu projeyi Tire’de de hayata geçirdik. İlçemiz ecdat yadigârı eserlerle dolu. Biz de projemizi yine eski bir eser olan Lütfü Paşa Camii’nde yapıyoruz. Ecdadımızın bizlere miras bıraktıkları bu eserlerde Kuran-ı Kerim’i okumak bizler için gurur verici. Allah onlardan razı olsun. Bizlere bıraktıkları miraslara sahip çıkmaya ve onları aslına uygun olarak yaşatmaya devam ediyoruz. Din görevlisi arkadaşlarımız 13 Kasım itibari ile nöbet sistemiyle okumaya başladılar. Lütfü Paşa Camii 24 saat açık ve sürekli olarak Kuran okunuyor. Vatandaşlarımızda istedikleri zaman katılabilirler. İnşallah bu uygulama İzmirimizin tüm ilçelerinde devam edecek. Rabbim şimdiden yapacağımız ibadetleri kabul etsin.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi