Tarım, hayvancılık ve kırsal kalkınmada örnek model haline gelerek ünü ülkeyi aşan Tire Süt Müstahsilleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin başarı öyküsü Gazeteci Reşat Yörük tarafından kitaplaştırıldı. “Mustafa Kemal’in Çiftçileriyiz” isimli kitapta ‘Tarımda Kurtuluş Reçetesi’ ve Tire Süt Kooperatifi Modeli’ ele alınıyor. Tüm telif gelirlerinin Tireli süt üreticilerinin çocuklarının eğitimine aktarılacağı kitabın şu anda 4. baskısı çıkarıldı.

‘HERKESİN OKUMASINI TAVSİYE EDİYORUM’

Kitabın herkes tarafından okunmasını tavsiye eden Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, kitapla ilgili şöyle konuştu;

“Tire Süt Kooperatifi Tire’de 2 BİN üreticinin bir araya gelerek birbirine olan inancıyla yola çıkıp yazdığı bir hikayenin sonucudur. Kooperatifimiz şu anda dünyada örnek olarak gösterilen bir kırsal kalkınma modelidir.

Bu model şu anda Türkiye’nin yol haritasını belirleyecek bir reçetedir. Verdiğimiz mücadele ve haykırışımız; ‘Anadolu’nun yapısını bozmayalım, tarım el değiştirmesin, köylümüzün köyünde yaşamasını sağlamak’ içindir.

Tire’de yarattığımız farkındalık ve buradaki kalkınma ve gelişme bu kitabın başlığıyla örtüşüyor. Çünkü Tire Süt Kooperatifi Modeli bir Milli Mücadeledir. Bunun için Mustafa Kemal’in Çiftçileriyiz demek çok doğrudur.

Bu kitap Tire Süt Kooperatifi’nin kuruluşundan bu güne kadar gelen başarı öyküsünü ele almaktadır. Bizleri inceleyip, araştırıp bu hikayeyi bir kitap haline getiren Reşat Yörük’e tüm üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum.

Umarım bu kitap Türkiye’de kooperatifleşmenin tetiklenmesine yaygınlaşmasına bir katkı sağlar. Çünkü köylümüzün başka türlü kurtuluşu yok. Herkesin bu kitabı okumasını tavsiye ediyorum. Dileyen herkes kitabı tüm kitapevlerinden ve internet üzerinden kolayca temin edebilir”

Editör: Haber Merkezi