Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve eşi Ceylan Tanrıseven'in katkı ve katılımlarıyla gerçekleşen etkinlikte birbirinden güzel gösteriler geceye damgasını vurdu. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turhan Eke, defile için kursiyerlerin bir yıl titizlikle çalıştığını belirtti.
Kaymakam Tanrıseven’in, sanat ve kültürün beşiği Tire'nin böylesine güzel etkinlikleri sonuna kadar hak ettiğini belirttiği konuşmasında Halk Eğitimi Merkezinin oturmuş ve profesyonel kadrosuna vurgu yapması dikkat çekti. Tanrıseven şunları söyledi:
 

TANRISEVEN“TİRE OSMANLI KENTİ”
“Bu defileyi, halk oyunlarını izlerken bir kez daha gördük ki Tire kültürüyle, tarihiyle bir Osmanlı kentidir. Halk Eğitimi Merkezimizi de bu köklerimizi günümüze yansıttığı için tebrik ediyorum.”

“DİZİ KOSTÜMLERİNDEN GÜZEL”
“Öğrencilerimizin defilede sergilediği kostümler tarihi filmlerde ve dizilerde kullanılanlardan çok daha güzel. Bu yönüyle Tire Halk Eğitimin ürettiği kostümler filmlerde kullanılabilir.”
Kaymakam Tanrıseven, daha sonra güreş yarışmalarında Türkiye çapında dereceye giren sporculara madalyalarını vererek, sporcuları tebrik etti.

DEFİLE BÜYÜLEDİ
Halk Eğitim Merkezi merkezinin mehter takımı, Anadolu Ateşi ve halk oyunları ekipleri gösterileriyle Tirelilere unutulmaz bir gece yaşattı.
Ardından, Tire Halk Eğitimi merkezi kursiyerlerinin el işlemeli, birbirinden değerli kostüm ve giysileri mankenler tarafından sunuldu. Defilede sergilenen ürünler izleyenlerden büyük alkış aldı.

TİRE, DEFİLE ALANINA AKTI
Gölet mevkiinde yapılan defilede, Tirelilere ve İzmir’in değişik yerlerinden gelen binlerce izleyiciye 3 saat boyunca görsel ve müzik şöleni sunan Halk Eğitimi Merkezi vatandaşlardan tam not aldı.

EKE: “EKİP ÇALIŞMASI ÜRÜNÜ”
Programda konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turhan Eke, “Bu sene altıncısını gerçekleştirdiğimiz bu şölen bir ekip çalışması ürünüdür. Görev yaptığım bu kurum uçsuz bucaksız bir derya gibi. Bu deryanın içinde insanların hayatına dokunabilmek inanılmaz mutluluk verici” dedi. 
Eke, Halk Eğitimi Merkezi’nin Mehter Takımı’nın halk eğitimler arasında 957 ilçede tek olduğunu hatırlatarak, “Bu mehter takımımız bu hafta sonu tüm halk eğitimlerin ve Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşi Emine Erdoğan’ın katılacağı, öğrenme şenliklerinin açılış töreninde de sahne alacak” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi