Tire Belediyesi’nin girişimi ve İzmir Valiliği’nin desteği ile restore et,  işlet, devret yöntemi ile 2015 yılında yapımına başlanan Kutu Han, geçtiğimiz Haziran ayında kesin kabulün yapılması ile birlikte Tire Belediyesi’ne teslim edildi. Teslimin ardından hayata geçen Kutu Han, bugün yapılan resmi törenle açıldı.

Törene Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Kaymakam Refiki İbrahim Şahin, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Tire İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Okay Cansu, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt,  daire amirleri, STK’lar, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Kurdele kesim töreninin ardından Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Tire Belediye Başkanı Salih Atan Duran konuşma yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından Tire Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterileri ilgiyle izlendi.

BAŞKAN DURAN: “İLÇEMİZ AÇIK HAVA MÜZESİ”

Kutu Han’ın açılışı sonrası açıklama yapan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran “İlçemiz Tire, adeta bir açık hava müzesi gibi. Bu tarihi mekânların ayağa kaldırılmasında en büyük paya sahip İzmir Valiliğimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bugün de tarihi bir ana tanıklık ediyoruz.  Binlerce yıllık tarihinde onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış adından her dönem bahsettiren bir kentte yaşamanın gururu içerisindeyiz. Bizlere düşen en büyük ödev bu gibi tarihi yapıları ayağa kaldırarak gelecek kuşaklara aktarmak olacaktır. Bu eserin ilçemize kazandırılmasında emek harcayan işçisinden memuruna kadar tüm Belediye çalışanlarına teşekkürü bir borç bilirim. Hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi