Edebiyatın ve sanatın en önemli dallarından olan “şiir” geçmişte olduğu gibi günümüzde de insanları etkisi altına almaya devam ediyor. Büyük şairlerin şiirleri halen elden ele, dilden dile dolaşıyor. Şiire tutkun olan, güzel şiirlerden vazgeçemeyen çok sayıda Tireli vatandaş, bu yıl başında yaptıkları ‘şiir yürüyüşünü’ geçtiğimiz gün tekrarladı.
 

ÖNCE ŞİİR VARDI
Her yaştan Tireli şiir severlerin bir araya geldiği etkinlikte, katılımcılar bir ellerinde “Önce Şiir Vardı” yazılı pankartı bir ellerinde sevdikleri şairlere ait şiir kitapları Tire sokak ve caddelerinde yürüyüşe geçti. En sevdikleri şairlerin en güzel şiirlerini okuyan şiir severler, buluştukları Leman Hanım Kültürevi ve Kafeteryası’nda yürüyüşlerini başlattı. 
 

TİRE’NİN ÖNEMLİ CADDE, MEYDAN VE PARKLARINI DOLAŞTILAR
Atatürk Caddesi, Gümüşpala Caddesi, Yıldız Meydanı, İsmail Taşlı Caddesi, Atatürk Parkı Çaybahçesi, İstasyon Caddesi, Şehitler Parkı Çaybahçesi, İstasyon Parkı Çaybahçesi ve Orta Park’ta güzergahlarında yürüyerek ve durarak sırayla farklı şairlerin şiirlerini okuyan Tireli şiir severlerin şiirini seslendirdiği ünlü şairler arasında; Cemal Süreyya, Orhan Veli, Ahmet Haşim, Necip Fazıl, Nazım Hikmet, Ahmet Arif, Atilla İlhan, Ahmet Hamdi, Ahmet Telli, Özdemir Asaf, Edip Cansever, Ümit Yaşar Oğuzcan, Cahit Sıtkı gibi önemli isimler vardı.
 

5 KASIM’I ‘TİRE ŞİİR GÜNÜ’ İLAN ETTİLER
Büyük keyif alarak yaptıkları sanatsal etkinlikte dolayı memnun olan şiir severler, bundan böyle senede bir kez yapma kararı aldıkları ‘Şiir Yürüyüşü’nü her yıl 5 Kasım tarihinde yapma kararı aldı ve 5 Kasım gününü ise “Tire Şiir Günü” olarak kabul etme kararı alarak dağıldı.

Editör: Haber Merkezi