Açıldığı günden bu yana Tire’nin kültür hayatına katkı koyan Leman Hanım Kültürevi, gerçekleştirdiği sanatsal etkinlik ve aktivitelerle adını duyurmaya devam ediyor. Sanatsever bir işletmeci olarak sosyalleşmeyi, eğlenceyi ve kültürel aktiviteyi bir araya getirdiklerini belirten Ahmet Şener, Tireli amatör şairlerle birlikte; “şiire”, “şairlere” ve “şiir sevgisine” dikkat çeken bir yürüyüş yaptılar.


ŞİİRİ KONUŞTULAR, ŞİİR OKUDULAR
Ellerinde “Önce Şiir Vardı” yazılı pankartlarla Leman Hanım Kültürevi ve Kafeteryası’ndan çıkan Gümüşpala Caddesi’nden yürüyerek Yıldız Meydanı’na giden ve orada bir süre Ihlamur ağacının gölgesinde oturup şiir üzerine sohbette bulunan amatör şairler, daha sonra tekrar aynı şekilde yürümeye başladı. İsmail Taşlı Caddesi ve Adnan Menderes Bulvarında yürüyen ve Tire Halk Kütüphanesi önüne giden amatör şairler burada; Orhan Veli, Cemal Süreyya, Edip Cansever, Necip Fazıl ve Turgut Uyar gibi şairlerin şiirlerini okuyup seslendirdi. 

ŞİİR SEVGİLERİNİ GÖSTERDİLER
Küçük bir gurup ta olsa, gurup halinde böyle bir yürüyüş yapıp sonrasında şiirler okumaktan ve şiiri konu edinen sohbetlerde bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Ahmet Şener, bu tarz etkinliklerin ülkemiz de daha sık olmasını, şiirin sadece kapalı alanlar da okunmadığını insanlara bunu göstermek adına ilerleyen zamanlar da bu tarz yürüyüşleri yapacaklarını söyledi.
 

Editör: Haber Merkezi