Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'ın Tire Müzesi'nde bulunan envanterlerin Tire'de kalması için girişimleri devam ediyor.

Bilindiği üzere Tire Müze binasının depreme dayanıksız raporu nedeniyle yıkımı ve envanterlerin, yeni müze binası yapılana kadar çevre il ve ilçelere gönderilmesi gündeme gelmişti. Bunun üzerine Kaymakam Çobanoğlu ve Başkan Duran harekete geçmiş, farklı çözüm yolları aramaya başlamış, Başkan Duran etnoğrafik eserlerin yeni kurulacak Tire Kuvayi Milliye ve Zeybek Müzesinde sergilenmesini, arkelojik eserlerin de Tire'de uygun görülen bir yerde himaye edilmesini talep etmişti.

Tire Müzesi envanterlerinin Tire'de kalması için girişimlerde bulunan Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta'yı bizzat davet ederek Tire'de ağırladı.

Kaymakam Çobanoğlu, Başkan Duran ve Karaçanta yeni binası yapılana kadar envanteri ve yönetimi ile birlikte Tire Müzesi'nin konuşlanabileceği Tire Belediyesi'ne ait Bedesten, Kirazoğlu Konağı, Dr. Nihat Bulguç Evi

Mehmet Çeltik Evi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait, Eski Mezbaha Binası ve Diyanete ait Yavukluoğlu Külliyesi'nde incelemelerde bulundu. İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü Uzmanlarının da eşlik ettiği ziyarette bahsi geçilen yerlerin fiziki şartları, kapsadığı alan ve ulaşım yolları incelendi.

Tire Müzesi Müdürü Ali Sinan Özbey, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Duygu Hazırol, Kent Müzesi Müdürü Gülşen Özek Bilici, Tire Müzesi Uzmanı Faruk Tekin, Tire Belediyesi Kent Arşivi Sorumlusu Ali Özçelik de incelemeler sırasında İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta'ya bilgi verdi.

Editör: Haber Merkezi