Serkan ÇİÇEK

Aslen Tireli olan TCDD Memuru Temuçin Biliz tarafından 1985 yılında Tire Garı’ndaki boş araziye dikilen çam ağaçları, bugün insanların içinde yürüyüş ve piknik yaptığı harika bir koruluğa dönüştü. Tireli Araştırmacı Yazar Yılmaz Göçmen, Temuçin Biliz’in hikayesini anlattı ve koruluğa onun isminin verilmesini talep etti.

“FİDANLARI SULAMAK İÇİN SIRTINDA SU TAŞIDI”

Koruluğun bulunduğu alanın 1985 yılında TCDD’ye ait dümdüz çorak bir arazi olduğunu belirten Göçmen, “1985 yılında Tire istasyonunda görevli memur Temuçin Biliz vardı. Kendisi Tireliydi. Burada görev yapıyordu. Bu boş araziyi kendisi, çam ağaçlarının fidanlarıyla doldurdu. Bu fidanları sulamak için çevredeki evlerden su istedi ama hiç kimse ona su vermedi. İleride demiryollarının çeşmesi var. O çeşmeden tenekeyle sırtında su taşıyarak 1985 yılından 1988 yılına kadar 3 sene boyunca suladı bu fidanları.  Bugün İnsanlar altında oturuyor. Belediye bu koruluğun içine yürüyüş yolu yaptı. İnsanlar yürüyor, sporlarını yapıyor. Tire için harika bir ortam oldu.” Dedi.

“MARİFET, İLTİFAT İSTER”

Konuyu daha önce de defalarca gündeme getirdiğini belirten Yılmaz Göçmen, “10 senedir basında dile getiriyorum, gelen tüm yetkililere anlatıyorum. Kardeşim bir tane tabela yapılsın. ‘Devlet Demir Yolları Memuru Temuçin Biliz Koruluğu’ diye yazılsın. 10 senedir bunu yaptıramadık. Marifet iltifat ister, vefa ister, güzellik ister.”

İLGİLİLERİN İLGİSİNE

Temuçin Biliz’i bizler hatırlıyoruz. Biz gittiğimizde kim hatırlayacak? Kim yaptı bu koruluğu? Bu ağaçlar kendi kendine mi çıktı? Kim yaptıysa adı yazılmalıdır. İlgililerden ilgi istiyorum. Bu tabela yapılsın ve koruluğun İstasyon Caddesi girişine asılsın. İnsanlar da bilsin. Bu bir vefa örneğidir.” Şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi