Ergün ÇELİK

Emekli Öğretmen ve Araştırmacı Yazar Yılmaz Göçmen, Tarihi Tire Bandosunu konu alan bir fotoğraf sergisi düzenledi. Kutuhan’da düzenlenen serginin açılışına Kaymakam Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve Cumhuriyet Başsavcısı Burak Hazinedaroğlu gibi isimlerle birlikte çok sayıda davetli katıldı. Serginin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilirken, Araştırmacı Yazar Yılmaz Göçmen davetlilere fotoğraflarla ilgili bilgiler verdi. 6 Eylül’e kadar sürecek olan sergiyle ilgili konuşan Göçmen; “Burada 70 tarihi fotoğraftan oluşan bir sergi var. Tire bandosuna geçmişte hizmet edenler, yıllarca bu bandoda çalışanlar var. Bu insanların unutulmasına gönlüm rıza göstermediği için bu sergiyi açtım. Bu insanları herkes tanısın herkes bilsin istiyorum. Bu insanlar hiçbir yerde bir kuruş para almadan senelerce hizmet etmişlerdir” dedi.

Göçmen’in ardından söz alan Kaymakam Fatih Çobanoğlu ise;

“Bugün burada Yılmaz Hocamızın emekleriyle gerçekleştirilen Tarihi Tire Bandosu fotoğraf sergisini hep birlikte açtık. Tire Bandosu’nun önemini bizler zaten hocamızın kitaplarından da okuduk. Tire’ye geldikten sonra ben bandoyla ilgili araştırma da yapmıştım. Gerçekten köklü, Cumhuriyet tarihinin ilk bandosu bu. Atatürk’ü ağırlamış Atatürk’ü karşılamış bir bando bu. Burada sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Serginin açılışına katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımıza ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Yılmaz Hocamızın da emeklerine sağlık diyorum”

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran da açılış töreninde bir konuşma yaptı. Yılmaz Göçmen’den övgü dolu sözlerle bahseden Duran;

“Bu güzel günde bu güzel mekanda açmış olduğumuz sergi için şehrimizin hafızası, şehrimiz tarihinin önemli araştırmacılarından kıymetli hocamız Yılmaz Göçmen’in bu güzel sergisini açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kendisine bu güzel çalışmalarından dolayı her zaman müteşekkiriz. Kendisine hep destek olduk bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi