Çekimleri ağırlıklı olarak Tire'de yapılan ve hızla devam eden "Evvel Zaman İçinde"  belgeselinin samimi ve sıcak çekimlerinden derlenerek hazırlanan ilk teaser'ı sosyal medyada yayınlanır yayınlanmaz ciddi bir kitleye ulaşarak izlendi  ve paylaşıldı.
 

2 YILLIK ÇALIŞMANIN SONUCU
     Konuyla ile ilgili görüşme yaptığımız Tire'de sosyal ve kültürel alanlarda yaptığı projelerle adından sıkça söz ettiren belgesel yönetmeni Nilay Davutoğlu tarafından; belgeselin yaklaşık 2 yıl önce Habertire ile yürütülen ve unutulan çocuk oyunlarının yeniden hatırlatılmasını hedefleyen  "Çık Dışarıya Oynayalım" projesi temel alınarak oluşturulduğunu ve sadece oyunların değil aslında bazı değerlerin de yitirildiğini fark ederek bu konudaki boşluğu doldurmak üzere Anka Prodüksiyon bünyesinde bir belgesel oluşturmaya karar verdikleri, kısa bir süre sonra tamamlanacak belgeselin, Tire'deki salonlarda gösterilmesinin yanında, ulusal kanallarda ve yarışmalarda da boy gösterileceği, ayrıca yürütülecek proje kapsamında okullarda gösteriminin planlandığı ifade edilmiştir. 
    Belgeselin dikkat çeken bir noktası da tamamı Tire'de yaşayan bir ekip eliyle oluşturulması oldu. Belgesel, Tire'nin eski çocuklarının nasıl vakit geçirdikleri, oyunları, eski yaşamlar, dostluklar, Tire'ye özgü değerler, kaybettiklerimiz ve unuttuklarımızı ilk ağızdan, o günleri yaşayan, Tire'de doğup büyümüş ve bir kısmı kendi alanlarında tanınmış olan şahsiyetlerle kısacası Tire'nin değerleriyle yapılan samimi röportajlarla gözler önüne seriyor. Belgeselde, günümüz çocuklarının çocukluklarını ne kadar yaşayabildikleri, değerlerine ne kadar sahip çıktıkları sorgulanarak farkındalık yaratılmaya çalışılıyor. 

KADRO SAĞLAM
    Anka Prodüksiyon bünyesinde hazırlanan belgeselin diğer kadrosu tamamıyla Tire'li olup, 2.Yönetmenliğini, kısa filmin farklı türlerinde aldığı ödüllerle tanınan yönetmen Uluç Erdem Ersen; Görüntü ve Ses Yönetmenliğini, Ömer Hadimli; Sanat Yönetmenliğini Onur Demirsar; Yardımcı Yönetmenliğini ise, kendi alanında aldığı ödüllerle tanınan tiyatro sanatçısı ve öğretmen Dündar Taşal üslenmiştir. Acemoğlu Gıda (Öncü) ve Özel Çağdaş Kolejinin destekleriyle hazırlanan belgeselin medya sponsoru ise Tire'nin ilk televizyonu "Tirevizyon" oldu.
    İzlerken kimi zaman tebessüm ettirtecek, kimi zaman göz yaşlarına boğacak belgesel bizden dili, anılarınızı canlandıracak senaryosu ve etkileyici sunumuyla çok yakında karşınızda olacak...


 

Editör: Haber Merkezi