Menemen Erdinç Ahmet Cengiz mesleki Eğitim Merkezi Müdürü A.Levent Ertekin’in Çanakkale Zaferinin 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde hazırladığı kırkıncı kitabı “Manisa Kınalı Kuzular” Manisalı gençlerle buluştu.

Manisa Yunus Emre Belediyesi kültür yayını olarak eğitimci-yazar A.Levent Ertekin tarafından hazırlanan eser Çanakkale zaferinin 100. yılı dolayıysa Manisa’da düzenlenen resmi törende yazarı tarafından öğrencilere kitabın yazılış öyküsü anlatıldı.
Kınalı Kuzular kitabının yazarı A. Levent Ertekin kendisinin ailesinden Galiçya şehidi, eşinin de Nene Hatunun torunlarından olduğuna bu milletin her ailesinden şehitler olduğuna dikkat çekerek “Bu topraklarda Çerkesiyle, Kürdiyle, Türkiyle, Hristiyanıyla, Müslüman’ı ile verilen 2124 şehidi unutmamak gerek. Çanakkale de şahadet şerbetini Mehmetçikle birlikte içen Manisa Muradiye doğumlu 20 yaşındaki Haçlıoğlu Yorgiyi bu toprağın insanı unutmamalı. Eli kalem tutan bu toprağın insanının ecdadını yeni nesillere aktarması onların unutulmaması açısından bu çalışmalar önemlidir. Allah bu millete bir daha Çanakkale savaşları yaşatmasın” dedi.
Programda konuşan Yunusemre Belediye Başkanvekili İsmail Kadıoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde bu toprakları kendilerine miras bırakan tüm şehitleri rahmet ve minnet ile andıklarını kaydetti.
Kadıoğlu, bundan 100 yıl önce Çanakkale’de büyük bir kahramanlık destanı yazan Mehmetçiğin sergilediği cesaret ve fedakarlıkla İstiklal Marşı’nın adeta ön sözünü yazdığını vurgulayarak, “Çanakkale Zaferi’mizin 100.yıl dönümü, aziz milletimize kutlu ve mübarek olsun. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Allah onlardan razı olsun. Çanakkale’de şehit düşen Mehmetçiklerimizi rahmet ve minnet ile anıyor, hepinize saygı duyuyorum.” dedi.

Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Yunusemre Belediye Başkanvekili İsmail Kadıoğlu, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur, Hakan Akgöl ve Hakan Yılmazbaş, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uzman Doktor Ümit Atman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, Yunusemre Belediyesi Özel Kalem Müdürü Semih Coşkun, Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şaver Yüksel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  Etkinlikte, Yunusemre Belediyesi Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin hazırlık döneminde bizzat ilgilendiği Kınalı Kuzular Kitabı yazarı Abbas Levent Ertekin’e Yunusemre Belediye Başkanvekili İsmail Kadıoğlu tarafından plaket verildi.
Programda ayrıca gönüllü öğretmenler ve öğrencilerin hazırladığı sanat gösterileri sergilendi. Bağımlılık yapıcı maddeden uzak durmaya söz veren yüz gencin halk oyunları gösterisi ise büyük beğeni topladı.

Editör: Haber Merkezi