Merhabalar efendim,
Bir çok düşünce harmanının savrulduğu,herkesin farklı bakış açısıyla,durum değerlendirmesiyle,stratejilerin,tilki kurnazlıklarının içten içe yaşandığı,bir çoğunun yine kendisince tedbirlerle dolu,bir o kadarda sırrı çözülemeyen ama sıradanlaşmış seçim atmosferini geride bıraktık,bilmiyorum sizlerinde dikkatini çektimi?
Yaklaşık 25 yıldır oy kullanıyorum,böylesine sakin,tedirgin,ürkek ve hiç kimsenin tahmin edemiyeceği bir seçim yaşadık,tabi bu belirsizlik ve endişelerin en büyük mimarı,herkesin tahmin edeceği gibi,ya 7 HAZİRAN hüsranı olursa veya tekrar sandıktan koalisyon çıkarsa ne?olur endişeleriydi,saat 17.00 itibarıyla sandıklar açıldı,oyların rengi hemen,hemen 1 saat sonra belli olmaya başlayınca iktidar tarafındaki korkulu ve endişeli bekleyiş birden yerini bayram havasına devretti, ÜLKE'YE hayırlı olsun.
Sn.Başbakan'ın,seçim akşamı KONYA'dan yapmış olduğu mini balkon konuşmasını bir çoğumuzun izlediğini düşünüyorum,samimi,sıcak ve tüm ÜLKE'Yİ ihata eden hitabı,yakaza aleminden henüz ayrılmış gibiydi,kolay değil,kimler? nasıl? hangi düşüncelerle çalışmışlarsa,onu hak edenin olsun!
Değerli dost'larım,
İnanıyorum ki yine bir kesimin,yazımı buraya kadar okuyunca içten,içe salvolarını şimdiden hisseder gibiyim,peki,yazdıklarımda haklımı?haksızmıyım devam edelim.
Zira seçimin resmi sonucu açıklandıktan sonra,artık seçmenin gergin,tedirgin,acaba düşüncelerinin yerine ve sebebini,daha sonra  TÜRKİYE'NİN her bir yanında yükten kurtulmuş gibi saatlerce konvoy keyiflerinden anlayabilirsiniz.Bu arada üzüntüm ve kaygım:Daha bir ay olmadan ÜLKE'MİZDEKİ yüzlerce kişinin ölmüş ve ŞEHİT haberlerinin o anda unutulmasıydı.Bir anlamda bu yaşananlar şahsımı 12 EYLÜL'Ü hatırlattı,yaşayanlar gayet iyi hatırlayacaklar,12 EYLÜL'ÜN birkaç gün öncesi ÜLKE kan gölüne dönmüştü,darbe günü ise bıçakla keser gibi her yer süt liman oldu,12 EYLÜL'Ü görmeyen kardeşlerim,seçimden önceki 100 lerce kişinin öldüğü ve G.DOĞU'daki ŞEHİTLERİ hatırlasınlar,darbe dönemini yaşamaya gerek kalmayacaktır.Demek oluyorki "DEVLET'İN ÜLKE üstünde bu olaylara dudurabilecek gücü var"Ne hikmetse bu güç seçimden sonra kendini gösterdi.
Bu küçük analiz seçmen yakasındaydı,peki ya MİLLETvekilleri?isterseniz birde o taraftan bakalım:
Onlar bence hepten hazırlıksız yakalandı,Çünkü seçim vaadlerini sıralayan sn.Başbakan,diğer eski Bakanlar tarafından küçük ve ince çalımlarla acaba bir şeyler yapabilirmiyiz?derken eski Çalışma BAK.SN.ÇELİK,şoktan sıyrılarak konuyu açıklığa kavuşturdu,İNŞAALLAH söylediği gibi devam eder,tabi paylaştıklarım inanıyorum ki  henüz kurulmamış hükümet içindeki yaşananların milyonda biri bile değil,birde yeni hükümette bazı bakanlıkların kendi içinde birbirinden ayrılması ve yeni BAKANLARIN doğması anlamını taşıyor,ileriki zamanlarda sebebini hepimiz öğreneceğiz,beklenmedik sonucun en tipik örneği.
Sn.Seçmenler hepinizin düşüncelerine saygılıyım,lakin şahsıma sorarsanınz şu küçük 5 liği izniniz olursa paylaşmak istiyorum.
ŞEMS-İ ŞİTA:Kış'ın güneşine
İLTİFAT-I UMERA:Büyüğün iltifatına
TEBESSÜM-Ü NİSA:Kadının gülüşüne
SÜKUNET-İ DERYA:Deninizin dalgasız oluşuna
ADUVVU-Ü HİBE:Düşmanın ikramına
TEVECCÜH-Ü UMERA:DEVLET büyüğünün samimiyetine, sakın güvenmeyin.

SAYGILARIMLA Efendim.