Enerji elbette gerekli, ancak yüz yıllardır organik yetişen Dünyaca meşhur ve de kaliteli Uzgur (Baş köy )  yemişler adı üstünde , Orta köy Akmescit Akyurt Topalak , Armutlu Musalar daha niceleri kısacası Tire dağ köylerimizin  ürünleri ;
Başköy’ün İnciri özellikle Dünyaca meşhur olmuş , adı üstünde Meyve isimleri ile anılan köylerimiz. Yemişlerin İnciri, Eğridere ‘nin doğru patlıcanı , Cambazlının sırık salatalığı , karadutu Akmescit’in kızılcığı, Armutlunun armudu Dağ kirazımız , dağ çileğimiz , kekiklerimiz ,defnelerimiz saymakla bitiremediğimiz Akdeniz makilerimiz yok olmasın.  Tarih kitaplarında bile yer alan Tire’mizin özellikle yukarıdaki dağ bölgelerimizde yetişen İncirimiz mi ? Zeytinimiz mi ? cevizimiz mi ? , kestanemiz mi ? Daha da önemlisi İnsan sağlığımız mı . Yer altı sularımız mı? Tertemiz o kaynak sularımız . Mis gibi kekik kokan havamız mı ? Ağaçlarımızın kısalan  ömrümü  ? Hayvanlarımız mı ? bunların yok olmasını istemiyoruz.
Biz Tire Çevre Koruma ve Yeşillendirme Derneği olarak ne üreten temiz sanayiye ,  kirletmeyen enerjiye karşı değiliz . Amaaa Havamıza , yüzey sularımıza ve yer altı sularımıza jeotermal sıcıdaki kimyasal kirliliğe elbette karşıyız. İnsan hayatı , hayvan sağlığı tarımsal ürünlerimiz ve yabani yaşama etkileri ve zararları olacaksa enerji nedir deriz.

Jeotermal yapılırken bakın ne olumsuzluklar yaşanmış .
- Sondaj süresince , üretim yolları bozulmuş
-Eko sistem çökmüş , Ağaçlar yok olmuş.
-Jeotermal sıvı ile su ve toprak kirlenmiş.
-Tesisi işletmelerinde karbondioksit ve Sülfürik ast emisyonları . 
( Bunların etkilerine uzmanlar  şöyle diyor ( H2S, ekşi gaz ve kükürtlü hidrojen gibi farklı adlarla anılabilmektedir. Bu maddenin öldürücü özelliği bulunması sebebi ile petrol ve gaz sektörü işçileri tarafından dikkatle gözlemlenir. Bu gaz, petrol çıkarmak maksadı ile delinen jeolojik katmanlardaki kükürt içeren organik yapıdaki maddelerin ayrışmaları sırasında oluşmaktadır.)
- Arazi çökmeleri ve yer altı su kayıpları .
-En önemlisi Kanser olma riski.

Kısacası ; Havamız , Suyumuz , Toprağımız , Tarımsal ürünlerimiz ve Gürültü kirliği ile ;
 Biz İNSAN’ larımıza , Hayvan ve Bitki örtümüze , Yer altı ve Üstü Toprağımıza tehdit etmektedir.
Germencik Alangüllü deki hayvanlar gibi hayvanlarımızın telef olmasını istemiyoruz. 
O kokuya  koku alarak havamıza kirletmek istemiyoruz. Oradaki kuruyan İncir , Zeytin ,Ceviz , Kestane Ağaçlarımız yok etmek istemiyoruz.
Jeotermal enerji çevreye verebileceği zararlara karşı önlem alınması ile çevreye dost olması sağlanmalıdır. Kontrolsüz enerji zarar demektir.
Yeşil TİRE , Temiz ÇEVRE , Gürültüsüz ŞEHİR ,Huzurlu KENT , Doğal YAŞAM ,
Organik TARIM ,  Sağlıklı İNSAN için EL ELE.