Almanya’da tanıştığı Türk kızı ile birlikteliğinden olan 7 aylık bebeğini görebilmek için Muğla’nın Datça ilçesine gelen Romanyalı Ştefan Coşerin, oğlu Abramah’ı görebilmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.

Romanya’da yaşayan 28 yaşındaki Ştefan Coşerin, 2015 yılında Almanya’ya gitti. Burada bir kargo şirketinde çalışırken Muğla Datçalı Hülya Sürgün (36) ile tanışan Coşerin, arkadaşlıkları aşka dönüşünce birlikte yaşamaya başladı. Hülya sevgilisi Ştefan’dan hamile kaldı ve çiftin bebekleri dünyaya geldi. Ancak çift bir süre sonra sorunlar yaşamaya başlayınca Ştefan’ın ülkesi Romanya’ya geri döndüler. Çift burada da anlaşamadı ve Hülya Sürgün, 1,5 aylık olan bebeği Abramah Coşerin’i alarak Datça’daki babaevine döndü. Oğlunun hasretine dayanamayan Romen baba, Türkiye’ye gelerek Hülya Sürgün ile görüştü. Ştefan Coşerin, Hülya Sürgün’ün bebeğe iyi bakamadığını söyleyip bebeği almak isteyince anne ve ailesi bebeği vermedi. Ailenin jandarmaya gidip Coşerin’den şikayetçi olması üzerine mahkeme, çocuğu kaçırma ihtimali olduğu gerekçesiyle adli kontrol şartı getirdi.

Ştefan Coşerin, İHA’ya yaptığı açıklamada, "Romanya’dan bebeğimi görmek için 2 ay önce geldim. Almanya’da Hülya ile tanıştım. Onunla aile kurmak ve hayatımı değiştirmek istedim. Bebeğimi çok özledim. Bu benim için çok zor bir şey. Çocuğumu görmek istiyorum. Onun için Türkiye’deyim. Bebeğim Romanya’da dünyaya geldi. Benim onayım olmadan annesi onu alıp Türkiye’ye getirdi. Ne olduğunu bilmiyorum. Ama önemli olan ben babayım. Türkiye’den yardım istiyorum. Sizin ülkede misafirim. Kimse benim çocuğuma gerçek bir baba gibi olamaz. Bu anne için de geçerli. Annesinden rica ediyorum lütfen çocuğumu görmeme izin versin" diye konuştu.

Çocuğuna iyi bir hayat sunmak istediğini söyleyen Coşerin, "Oğlum Abramah şimdi 7 aylık. Annesi onu benim kollarımdan 6 haftalık iken aldı. İnsanların beni ağlarken görmelerini istemiyorum. Sadece Allah biliyor benim ağladığımı. Çocuğumun annesine saygı duydum, onu sevdim. Onunla evlendim. Benim çocuğumun babasını tanımasını istiyorum. O yalnız değil. Onun bir babası var. Ben çocuğum için mücadele ediyorum, çünkü ben babayım. Türkler çok iyi insanlar. Bebeğimi çok özlüyorum. Ben bir babayım. Bebeğimin başına neler geldiğini bilmiyorum. Sayın Erdoğan biliyorum insanları çok seviyorsun, çocukları çok seviyorsun, babaları çok seviyorsun. Lütfen bana yardım edin” diye konuştu.
Kaynak: iha