Ergün ÇELİK

İzmir Valisi Mustafa Toprak, terörden medet umanlara net mesajlar verdi. Tire’de, Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binası açılış törenine katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak, “Millet olarak ülkemizi geçmişte işgal eden güçlerin 100 yılık hesabını tekrar açmasına izin vermeyeceğiz” dedi. 


“GELECEĞE GÜVENLE BAKIYORUZ”
Polis teşkilatının, 171’nci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Vali Toprak, “Ülkemiz zorlu bir virajdan geçiyor. İçerden ve dışarıdan vatanımızın birliğine ve geleceğine önemli saldırılar, ihanetler var. Bu tehditler karşısında ülkemizin tüm organları birbirleriyle iyi bir diyalog ve istişare içinde. Her türlü terörü, teröristi ve kaynaklarını ortadan kaldırma konusunda ciddi, azimli bir kararlılık söz konusu. Bu da bizim geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyor. Geçmişte, ülkemizi her bir karşını işgal eden veya etmeye yeltenen veya onlara yardım eden güçlerin 100 yıllık hain emellerine güvenlik güçlerimizin ve milletimizin karalılığı ile ulaşmasına izin verilmeyecektir. Devletimizin birliğini ve varlığını karalılıkla devam ettireceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, gazileri ve kanlarını bizlerin geleceği için bu topraklara döken tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Şehitlerimizin kanının renginin yansıdığı bayrağımıza ihanet içinde olanlara asla taviz vermeyeceğiz” şeklinde konuştu. Kadim medeniyetlerin tüm eserlerinin Tire’de bulunduğuna dikkat çeken Toprak, Valilik olarak Tire’ye pozitif ayrımcılık yaptıklarını ve bu eserleri gelecek nesillere taşımak için uğraş verdiklerini ifade etti.


“ŞEHİTLERİMİZİN KANLARI BU BAYRAĞIN MÜHRÜDÜR”
İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya hizmete giren yeni binanın 2012 yılında yapımına başlandığını ve 3 buçuk yılda tamamlandığını söyledi. Tire genelinde toplam 56 bin kişinin polis bölgesinde yaşadığını hatırlatan Uzunkaya, “Tire suç oranı oldukça düşük bir ilçe. Yeni Emniyet binası ile birlikte Valiliğin aktardığı kaynakla MOBESE kameraları da hizmete girdi. Emniyet teşkilatımız her geçen gün daha da güçleniyor. Bu ülkenin birliği ve bütünlüğü için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden polis ve askerlerimizin acısı nedeniyle polis haftamızı buruk kutluyoruz. Şehitlerimizin kanları bu bayrağın mührüdür” dedi. Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer ise hizmete giren yeni hizmet binasından önce Tire polisinin namüsait şartlarda görev yaptığının altını çizdi. Vali Mustafa Toprak, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Tire, Ödemiş ve Beydağ Kaymakamları, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri ile çok sayıda davetlinin katıldığı törende, yeni hizmet binasının yapımında katkıları bulunan kurum kuruluş ve iş adamlarına plaket sunuldu. Tire Halk Eğitimi Merkezi Mehter Takımı ile tarihi Belediye Bandosu konser verdi. 








Editör: Haber Merkezi