Kaymakam Mehmet Usta, tayininin çıkmasının ardından gazetecileri makamında ağırladı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Usta, 21 Mayıs tarihinde İçişleri Bakanlığı’na kendi isteğiyle dilekçe yazdığını ve tayini kendisinin istediğini söyledi.

 

Ergün ÇELİK

 

Tire’de görev yaptığı süre içinde ilçeyi ve Tire halkını yakından tanıdığını belirten Usta; “Tire Allah’ın özel olarak yarattığı bir yerdir. Tire, Havasıyla suyuyla doğasıyla dünyanın hiçbir yerinde olmayan güzelliğe sahip bir ilçedir” dedi.

 

TİRE’DE YAPILMASI GEREKEN ÇOK İŞ VAR

Dokuz aylık görev süresini değerlendiren Usta; “Tire’de yapılması gereken çok iş var. Büyükşehir Belediyesi kanunuyla birlikte hem Tire Belediyesi’ne hem de Büyükşehir Belediyesine çok büyük işler düşüyor. Her iki kurumun da sorumluluğu arttı. Kendilerine bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 

TİRE-BELEVİ YOLU BİR AN ÖNCE YAPILMALI

Tire-Belevi Karayolu’nun Tire’nin en önemli sorunlarından biri olduğuna dikkat çeken Kaymakam Usta; “Bu yol Karayolları’na aittir.Bu yol ile ilgili birçok girişimlerde buluduk. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’ya konuyu bizzat ilettimç Kendisi de bu yolda gerekli çalışmaların başlayacağına dair söz verdi. İnşallah yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte Tire’nin kanayan yarası haline gelen Tire-Belevi Yolu da çözüme kavuşacaktır.” Dedi.

 

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN GELECEĞİ PARLAK 

Tarım ve hayvancılıkla birlikte Tire’de sanayileşmenin de çok önemli olduğunu vurgulayan Usta; “Tire Organize Sanayi Bölgesi’nin geleceği çok parlak. Yatırımların daha da güçlenmesi için buradaki teşvik konusunun bir an önce ele alınması gerekiyor. Ayrıca sanayiciler yüksek su fiyatlarından rahatsızlar. Bu konular  halledildiğinde Organize Sanayi Bölgesi daha da ileriye gidecektir.” dedi.

 

KÜÇÜK MENDERES ÜNİVERSİTESİ TİRE’YE YAPILMALI

Eğitim ile ilgili de yapılması gereken işlerin olduğunu söyleyen Usta; “Tire için gönlümüzün en çok istediği konulardan biri de Küçük Menderes Üniversitesidir. Veterinerlik, hayvancılık ve tarım ile ilgili fakültelerin bir an önce açılması gerekiyor. Siyasilerin de desteğiyle Büyükşehir Belediyesi’nin gösterdiği bir alanda Küçük Menderes Üniversitesi bir an önce kurulmalıdır” dedi.

 

TİRE’DEKİ KURUM VE KURULUŞLARIN ÇALIŞMALARINDAN MEMNUNUM

İlçe genelindeki tüm kurum ve kuruluşlarla iyi ilişkiler kurduğunu belirten Kaymakam; İlçemizin tüm kurumları görevlerini layıkıyla yerine getiriyorlar. Tüm kurum kuruluşların müdür ve amirlerine yürekten teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 

YENİ KAYMAKAM TİRE’YE FAYDALI OLACAK BİR BÜYÜĞÜMÜZDÜR

Ağustos başında Tire ile ilişiğini kesecek olan Mehmet Usta, yerine atanan Söke Kaymakamı’nın Tire’ye çok faydalı olacak bir kişi olduğunu söyledi. Yeni Kaymakam’ın kendisinden daha tecrübeli olduğunu belirten Usta,” Tire gelişime açık bir ilçe. Tiremiz için herşeyin hayırlısını diliyorum” dedi. 

Editör: Haber Merkezi