Ergün ÇELİK

Haberde anlatılanın aksine Tire’de son zamanlarda trafik denetimlerinin artırıldığı şu günlerde haberin kim tarafından ve ne amaçla yapıldığı merak konusu oldu. Bahse konu haberde Tire’nin iki caddesi üzerinde 1 dakika içerisinde çekildiği iddia edilen fotoğraflarda, hiçbir motosiklet sürücüsünün başında kask olmadığı vurgulandı. Tire’nin tüm Küçük Menderes Havzası İlçeleri arasında Kask kullanımına en çok önem veren ilçe olduğu halde, böyle bir haberin yayınlanması akıllara çeşitli soru işaretleri getirdi. Yeni Emniyet Müdürlüğü Binası ile birlikte faaliyete geçen MOBESE kameralarıyla denetimlerin daha da yoğun bir hale geldiği tüm ilçe sakinleri tarafından kabul edilirken, kasıtlı yapıldığı düşünülen bu haber Tirelileri kızdırdı.

 

TİRE KÖTÜLENMEK Mİ İSTENİYOR?

Tire ile uzaktan yakından bağlantısı olmayan bir haber sitesinde yayınlanan ve sadece 1 dakikalık fotoğraflar dizisi ile Tire’nin denetimsiz bir kent olduğunu iddia eden haber sitesine tepkiler çığ gibi büyüyor. İnternete sürülen haber, akıllara “Tire kötülenmek mi isteniyor?” sorusunu getirdi.

 

TİMOK BAŞKANI’NDAN TEPKİ

Yayınlanan habere Tire’de faaliyet gösteren Tire Motosiklet ve Motor Sporları Kulübü Derneği (TİMOK) Başkanı Ercan Çelik’ten de tepki geldi. Bu haberin kasıtlı olarak yapıldığını belirten Çelik, “Tire’de motosiklet sürücülerinde kask kullanımı geçmiş yıllara nazaran çok hızlı bir artış içinde. Tire Kaymakamlığı, Tire İlçe Jandarma Komutanlığı ve Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün bu yöndeki özverili çalışmaları ve sıkı denetimlerini en iyi bilenler bizleriz. Bizler normal vatandaşlara göre bu konularda daha çok gözlem yapıyoruz ve kask kullanımının nasıl yaygınlaştığını sürekli gözlemliyoruz. Tire’de kask kullanımının yaygınlaşmasında, emniyetin ve jandarmanın sıkı denetimlerinin büyük payı var. Bizler de motosiklet kulüpleri olarak bu yönde gerek eğitimlerle gerekse seminer ve konferanslarımızla sürücülerin bilinçlenmesi konusunda destek oluyoruz. Tire’de motosiklet camiası içinde faaliyet gösteren TİMOK gibi bir topluluk daha var. Bizler motosikletin yaygın olarak kullanıldığı ilçemizde, sürücüleri güvenli ve bilinçli sürüşe yönlendirmek ve bilinçli motosiklet kullanımını yaygınlaştırma amacıyla faaliyet gösteriyoruz. Tire gibi küçük bir ilçede eğer 2 motosiklet kulübü ve bu küluplerin bünyesinde onlarca gönüllü üye varsa; bu, o ilçenin motosiklette güvenlik ve kask konusularında bilinçlenmiş olduğunu gösterir. İmzasız olarak yayımlanan bu haberi kimin, hangi amaçla, hangi kaynaklardan bilgi alarak yaptığını bilmiyoruz fakat yapılan bu haber, Tire’de kask kullanımının yaygınlaşması konusunda büyük bir çaba içinde olan polis, jandarma ve kulüplere yapılmış büyük bir haksızlıktır. Tire’de bir köşe başında 1 dakika bekleyerek geçen kasksız motosiklet sürücülerinin fotoğraflarını çekip, “Tire’de Hiç Kimse Kask Kullanmıyor” diye, haber yapmak bu ilçeyi karalamaktır. Haberi yapanların ve yayımlayanların Tire’yle geçmişte nasıl bir sorunları oldu bilmiyorum ama derhal sorumsuzca yapılan bu haberden dolayı, Tirelilerden ve Tire’de emeklerini görmezden geldikleri bu kurumlardan özür dilemelerini bekliyorum. Tire’yi karalamanıza izin vermeyiz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi