Hafta sonu Tire’ye gelerek İzmir Büyükşehir Belediyesi Tire Hizmet Merkezi binasının açılışını yapan Aziz Kocaoğlu, artık Tire ve çevresindeki vatandaşların hizmet alımı noktasında kolaylık yaşayacaklarını belirtti. Kocaoğlu, hizmet götürme noktasında eşit davrandıklarını ifade etti.
Ergün ÇELİK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tire’de ‘Tire Hizmet Merkezi’ binası açtı. Anıl Feroğlu’nun kurucu müdürü olduğu, İsmail Taşlı Caddesi üzerinde bulunan İzmir BŞB Tire Hizmet Merkezi’nde; ‘İZSU’, ‘ESOT’, ‘İtfaiye’, ‘Hemşire Hizmetleri’, ‘Teknik Birimler’ gibi birimlerin iş ve görevlerini takip edecek, bu alanlarda ulaştırılacak olan sorunların çözümünde mesai harcayacak personel bulunacak.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile birlikte açılışını yaptığı merkezin açılış törenine katılan isimler arasında; eski Maliye Bakanı ve İzmir Milletvekili adayı Zekeriya Temizel, İzmir Milletvekili Özcan Kurtçu, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Sesli, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Konak İlçe Başkanı Sema Pektaş ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyuer de hazır bulundu.
Töreninin başında kısa bir konuşma yapan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, son yerel seçim ile birlikte, geçmişte Tire Belediyesi bünyesinde bulunan birçok hizmet biriminin artık Büyükşehir’in kontrolüne geçtiğini, Tire Belediyesinin hareket ve hizmet alanının küçüldüğünü belirtti. İzmir merkezinden yönlendirilen hizmetlerin uzak yerleşim alanlarına gitmesinde zorluklar yaşandığını belirten Çiçek, açılan Tire Hizmet Merkezi ile artık Tire ve köylerinin daha iyi şekilde hizmet alacağını iddia etti.
“BŞB MÜCAVİR ALANI GENİŞLEDİKÇE, MERKEZDEN HİZMET ZORLAŞTI”
Daha sonra söz almak için kürsüye gelen Aziz Kocaoğlu, şu sözlerde bulundu: “Son yerel seçimle birlikte 9 ilçe daha BŞB hizmet alanı içine dahil edildi. Bildiğiniz gibi, daha önceden 10 tane ilçemiz edilmişti. Çıkarılan ‘Bütünşehir Yasası’na adaptasyon noktasında zaman zaman sıkıntılar yaşadık. Bu sıkıntıları hızlı bir şekilde gidermeye ve çözümler üretmeye devam ediyoruz. Sınırlarımız genişlemeden önce merkezden hizmet götürmek ve bu hizmetleri koordine etmek kolaydı. Fakat artık çok zorlaştı. Kimi yerlerin İzmir merkeze uzaklığı 190 km’yi buluyor. İzmir’den bu uzaklıklara, dağın başına hizmet götürmek zorluğunu aşmak için, çeşitli kentlerde ‘hizmet merkezleri’ açmaya karar verdik. Bir hizmet merkezi de Tire’de açıldı. 
Önceden Tire Belediyesi tarafından verilen günümüzde, BŞB’ye devir edilen birimler ve bunlara ait hizmetler artık açılan bu Hizmet Merkezi’ndeki personellerimiz aracılığı daha kolay, hızlı ve etkin olacak. Tire ile İzmir arasında, Tire Belediyesi ile İzmir BŞB arasında koordinasyon daha güçlü olacak.” 
“TARIM ALANINDA, İZMİR’DE BAKANLIKTAN DAHA FAZLA HİZMET ÜRETTİK”
Konuşmasında farklı hizmet alanlarından ve son günlerdeki terör saldırılarından da bahseden Kocaoğlu, DDY ile anlaşmaları sağlandığı takdirde Tire ve Ödemişlilere İZBAN müjdesi de verdi. Kocaoğlu, bu bölümdeki sözlerinin devamında; “Tire’de yapmayı planladığımız arıtma tesisinin yapımı bazı yönetmelik engellerine takıldı. Yoksa şimdiye kadar çoktan temelleri atılırdı. Bu sorunları atlattıktan hemen sonra temelini atacağız. 
İzmir BŞB olarak, tarım ve hayvancılık alanında Hükümetin ve Tarım Bakanlığının bile yapmadığı hizmetlerde bulunduk ve üreticilerimize yardımcı olduk. Tire’de süt üreticilerine Tire Süt Kooperatifi aracılığı ile yaptığımız destekler, ova yollarında gerçekleştirdiğimiz iyileştirmeler bunun örnekleri arasındadır.
Bizler, hizmet üretirken ve götürürken adil bir şekilde davranıp eşit hizmet götürme politikası uyguluyoruz. Bu politikamızdan taviz vermedik, vermeyeceğiz.”
“DDY İLE ANLAŞIRSAK, TİRE VE ÖDEMİŞ’E DE GELECEKTE İZBAN GELİR”
“Biz 11 yıl önce göreve geldiğimizde, İzmir’de raylı ulaşım sistemi 11 km idi. Şimdi 100 km’lik çalışan bir sistem var. Torbalı ve Selçuk merkezlerinin de işlerlik kazanması ile bu daha da uzayacak. Burada güzel bir haber daha vermek istiyorum. Eğer Devlet Demir Yolları (DDY) ile anlaşırsak, ileriki dönemlerde Tire ve Ödemiş’te de raylı ulaşım sistemini, İZBAN’ı görebileceksiniz.”
“TERÖR BELASINDAN EL ELE VEREREK KURTULABİLİRİZ”
“Çalışacağız, üreteceğiz. Bizi biz yapan değerlere sahip çıkacağız. Hep birlikte olup, bu terör belasından kurtulacağız. Başka hiçbir şansımız yok. Bunu biz, bu ülkenin vatandaşları yapacak. Başka bir ülke bize yardım eli uzatmaz. Bunu böyle bilelim. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. İzmir Türkiye’nin en aydınlık ve ileri kentidir. Bu konuda da üstüne düşen sorumlulukla öncülük yapacaktır.”

Editör: Haber Merkezi