Eski SSK Hastanesi olarak bilinen arazide, ilçemizin mega projelerinden biri yükselecek. Bir yılı aşkın süredir etüt ve proje çalışmaları sürdürülen yeni Hükümet Konağı yapılmasına onay verildi. Yeni Hükümet Konağı, bugünkü Tire’nin bir buçuk katı nüfusta bir şehrin potansiyelini kaldıracak büyüklükte tasarlandı.
 
Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in de göreve başladığı günden bu yana özel olarak ilgilendiği proje, Not Mimarlık tarafından hazırlandı. İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından uygun görülen Hükümet Konağı Projesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından onaylandı. 
 
KAYMAKAM TANRISEVEN “TİRE İÇİN BÜYÜK ADIM”
Kaymakam Tanrıseven, projenin onaylanarak ödeneğinin ayrılmasının son derece önemli bir gelişme olduğunu belirtti. Tanrıseven, büyük bir kompleks olarak planlanan Yeni Hükümet Konağının, Kaymakamlık başta olmak üzere tüm devlet kurumlarını bir araya toplaması sebebiyle ilçenin on yıllar boyunca her tür ihtiyacı karşılayacak büyüklükte tasarlandığını kaydetti.
Kaymakam Tanrıseven, yeni Hükümet Konağının Tire’de bütün kamu kuruluşlarını tek çatı altında toplayacağını belirterek, kamu hizmetlerinin görülmesinde vatandaşlara büyük kolaylık sağlanacağını belirtti. 
Onaylanan Hükümet Konağının projesi, ihaleye hazır hale getirildikten sonra TOKİ tarafından ihale edilecek.
 


TİRE’NİN YÜZ AKI OLACAK
Yapımı tamamlandığında İlçemizin en ihtişamlı komplekslerinden biri olmaya aday yeni Hükümet Konağı, Adnan Menderes ve Celal Bayar Bulvarı’nın kesiştiği yerde 4834 m2 arsa alanı üzerinde projelendirildi. Bodrum, Zemin ve 3 kattan oluşan Hükümet Konağı, toplamda 7600 m2 kapalı alana sahip olacak. 

ENGELSİZ HÜKÜMET KONAĞI

Her tür detayın titizlikle düşünüldüğü yeni Hükümet Konağı, engelliler, yaşlılar ve bebekli kadınlar için tam erişim kolaylığına sahip olacak. Binada engelli vatandaşlarımız artık kimsenin yardımına ihtiyaç duymayacak şekilde, işlerini rahatlıkla görebilecek.

Kompleks tamamlandığında Kaymakamlık, Vergi Dairesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Müftülük, Turizm Danışma Müdürlüğü, Gençlik Spor Müdürlüğü başta olmak üzere çeşitli Bakanlıklara ait müdürlükler aynı çatı altında hizmet verecek. 

MEVCUT HÜKÜMET KONAĞI ASLINA UYGUN RESTORE EDİLECEK

Yeni Hükümet Konağının hizmete girmesinin ardından mevcut Hükümet Konağı da aslına uygun olarak restore edilecek. Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, Cumhuriyetin 10. Yılında hizmete giren ve halen kullanılmakta olan Hükümet Konağının, restorasyonu için proje çalışmalarının da sürdürüldüğünü belirtti. Tanrıseven, “Cumhuriyetimizin ilk yıllarının izlerini taşıyan mevcut Hükümet Konağımız Anıtlar Kurulu’nun gözetiminde restore edilerek Tire’nin kültür ve turizmine hizmet edecek” dedi.
Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, 12 Milyon TL’ye mal olacak olan Hükümet Konağının ödeneğinin de ayrıldığını belirterek, başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.


 

Editör: Haber Merkezi