Ergün ÇELİK

Sabah saatlerinde Diyarbakır’dan gelen acı haber Tire’yi yasa boğdu. Uzun zamandır Diyarbakır’da Havacı olarak görev yapan Astsubay Başçavuş Murat Bayrakçı birliğinde beylik tabancasıyla intihar etti.

 

SOSYAL MEDYADAN HELALLİK İSTEDİ

Bayrakçı’nın intihar etmeden hemen önce sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta intihar notu paylaştığı ortaya çıktı. Bayrakçı Facebook’ta paylaştığı intihar notunda ise şu ifadelere yer verdi; “Sevgili ailem, eşim, çocuklarım ve dostlarım. Sizleri çok sevdim. Hakkınızı helal edin. Bu dünyada var olmak için iyi olmak yetmiyor. Çok çabaladım ama olmadı. ELVEDA” Bu notun ardından Bayrakçı’nın Facebook’daki arkadaşları merak içinde kendisine ulaşmaya çalıştılar ama başarısız oldular. Bayrakçı’nın notu yazar yazmaz intihar ettiği düşünülüyor.

 

ASKERİ HEYET BABA OCAĞINA GELDİ

Acı haberin ardından harekete geçen askeri yetkililer 112 Ambulansı eşliğinde Murat Bayrakçı’nın Tire’de Tahtakale Caddesi No:47’deki baba ocağına gitti. Acı haberi Bayrakçı’nın annesine Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fırat Rıza Cihan ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Davutoğlu verdi.

 

“KİMSE İNANMADI”

Acı haberin duyulmasının ardından Murat Bayrakçı’nın yakınları Tire’deki baba ocağına akın etti. Yakınları Bayrakçı’nın intihar haberinin ardından büyük bir şok yaşarken yaşananlara inanmakta güçlük çektiler. Arkadaşları arasında çok sevilen Bayrakçı’nın evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

 

“DİYARBAKIR’DA ASKERİ TÖREN YAPILACAK”

Tireli Astsubay’ın cenazesi Diyarbakır’daki işlemlerinin ardından İzmir’e gönderilecek. Bayrakçı’nın cenazesi için Diyarbakır’da askeri tören düzenleneceği öğrenildi. Cenazenin ne zaman toprağa verileceği ise ilerleyen saatlerde netlik kazanacak.

 

Biz de HaberTire Gazetesi olarak Murat Başçavuşun ölümünden dolayı derin üzüntü içindeyiz. Kendisine Yüce Allah’tan rahmet, geride kalanlara da başsağlığı diliyoruz. 

















Editör: Haber Merkezi