Tire’de bir ailenin UFO düştüğü iddiaları üzerine ülke gündemine bomba gibi düşen “Tire’ye uzaylı düştü” haberinin, gerçek yüzünü HaberTire Gazetesi ortaya çıkardı. UFO ya da uzaylı sanılan cisim meğer tavşan şeklinde bir balonmuş.

Ergün ÇELİK

Tire’ye 2 kilometre uzaklıktaki Çoban Mezarlığı Mevkii’nde yaşayan Ali Gacaner ve ailesi, 2008 yılında başlarından geçen olayı, Sirius Ufo Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan’a anlatmış, Akdoğan da bu konuyu HaberTürk Televizyonu’ndan yayınlanan “Öteki Gündem” isimli programda paylaşmıştı.

Tireli aile, bir haziran akşamı saat 12:30 sıralarında evlerinin bulunduğu tarlaya gökten büyük gürültüyle bir cismin düştüğünü, sonrasında da bu cismin hareket ettiğini belirtmişlerdi. Gacaner ailesinin iddiasına göre hemen olayı jandarmaya bildirmişler ve jandarmalar da bir rütbeli ve 10 erden oluşan bir tim ile tarlaya gelip bu varlığı arabayla alıp gitmişler ve aileye de bir daha bilgi verilmemişti.

HAKTAN AKDOĞAN JANDARMADAN BİLGİ ALAMADI

Ailenin bu iddialarının literatürde uzaylı temaslarına uyduğunu belirten Haktan Akdoğan, ailenin gerçekten dünya dışı bir varlıkla temas kurmuş olabileceklerini belirtmişti. Haktan Akdoğan’ın ekibi, 2008 yılında Tire’de görev yapan jandarmalara ulaşmaya çalışmış, konuyla ilgili Alay komutanlığına başvurmuş fakat herhangi bir bilgi alamamıştı.

 

MEĞER TAVŞAN ŞEKLİNDE BALONMUŞ

2008 yılında Tire’de gerçekleşen bu konuyu aydınlatmak için derinlemesine bir araştırma başlatan HaberTire Gazetesi, UFO meselesinin gerçek yüzünü ortaya çıkardı. O dönemde Tire’de görev yapmış askeri personelden birine ulaşmayı başaran HaberTire Gazetesi, 8 yıllık sır perdesini araladı.

İsminin açıklanmasını istemeyen ve o dönemde Tire’de görev yapan askeri bir personel, o geceki olayın detaylarını HaberTire Gazetesi’ne şu şekilde anlattı:

“O geceyi çok iyi hatırlıyoruz. Tire’nin Çoban Mezarlığı Mevkii’nden jandarmaya ihbar geliyor. Aile son derece korkmuş şekilde bahçelerine bir cismin düştüğünü ve yardım istediklerini belirtiyor. Jandarma timi hemen olay yerine gidiyor. Aileden ihbar “uzaylı ya da ufo düştü” şeklinde gelince haliyle tim de emniyet alarak, silahları dolduruyor. Daha sonra ailenin de anlattığı gibi timin başındaki komutan aileye ve askerlere uzakta beklemesini söyleyip, cisme yaklaşıyor. Komutan, cismin içi helyum gibi bir gazla dolu olan, tavşan şeklinde parlak renkli bir balon olduğunu ve içindeki gaz çıktıkça hareket ettiğini görüyor ve balonu alıp arabaya koyuyor. Daha sonra olay yerinden ayrılıyorlar. Sanıyoruz ki yakınlarda bir düğünde falan kullanılan bir balon uçarak oraya kadar gelmiş ve vatandaşların bulunduğu tarlaya düşmüş. Konunun aslı bu şekildedir. Kayda değer bir vaka değildir.”

Ailenin o geceyle ilgili ifadeleriyle, askeri personelin anlattıkları neredeyse tamamıyla birbiriyle örtüşüyor. Buna göre gece karanlığında panik yapan aile, çok yaklaşamadıkları cismi “uzaylı” olarak yorumlamış gibi görünüyor. 

Editör: Haber Merkezi