Ergün ÇELİK


Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri tüm Türkiye’de olduğu gibi Tire’de de büyük coşku içinde geçti. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar gün boyu devam etti. Çelenk sunumunun ardından ilçedeki tüm protokol üyeleri ve vatandaşlar asri kabristanlıkta bulunan Şehitliği ziyaret etti. İlçe Müftüsü Şaban Şadan, burada Aziz Şehitlerimizin ruhlarına dualar okudu. Şehitlik ziyaretinden sonra Tire Belediyesi Kültür Salonu’na geçen protokol burada Çanakkale Zaferi için hazırlanan özel programı izledi. Salon programında Çanakkale Savaşı’nın tarihi yansımalarını anlatan konuşmalar yapılırken 101 yıllık destanla ilgili şiirler okundu tiyatro oyunları sergilendi.


DEMİREZER’DEN ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINA YEMEK

Gün boyu devam eden kutlamalar arasında Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, Öğretmen Evi’nde Şehit ve Gazi yakınlarıyla bir araya geldi. Protokol üyeleriyle bir arada öğle yemeği yiyen Şehit ve Gazi yakınları ise Tire Kaymakamı’nın bu nazik davranışından büyük memnuniyet duydu. Programlar Çayırlı Köyü’nde düzenlenen fidan dikimi ile devam etti.



MEHTERAN GÖSTERİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Kutlamaların son aşamasında ise Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Mehter Takımı’nın gösterisi vardı. Çaldıkları birbirinden güzel marşlarla Tire sokaklarını inleten Mehter Takımı, saat 14:00’da Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir konser verdi. Meydanda bulunan herkesin tüylerini diken diken eden Mehter Takımı, izleyicileri kendinden geçirdi. 

Editör: Haber Merkezi