Ercan ÇELİK

Tire Süt Kooperatifi 2021 Genel Kurulu, Tire’de Arena Aktivite Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tire Süt Kooperatifi ortaklarının yoğun katılım sağladığı genel kurulda, başkanlık için Mahmut Eskiyörük, Osman Öztürk ve İlhan Ayhan olmak üzere 3 aday yarıştı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda divan kurulu 3 adayın da tavsiyesiyle oluşturuldu. Divan Başkanlığına Mehmet Doğan, Başkan Yardımcılığına Mehmet Ece, Katipliğe Şakir Pala ve Muammer Akgül, oy tasnifçiliğine İsmail Bilgin ve Yaşar Çalışkan getirildi.

Açılış konuşmasını yapan Divan Başkanı Mehmet Doğan, daha sonra adaylara söz verdi.

Adayların konuşmalarının ardından oylamaya geçildi. Saat 16:30’a kadar süren oylama sonucunda sandıklar açıldı ve oylar sayılmaya başlandı.

Sandıklardan toplam 1579 oy çıktı. Osman Öztürk 946 oy, Mahmut Eskiyörük 613 oy, İlhan Ayhan ise 13 oy aldı. 7 oy da geçersiz sayıldı. Bu sonuçlara göre Osman Öztürk, Tire Süt Kooperatifi’nin yeni başkanı seçildi.

“BEN DEĞİL, BİZ OLMAK İÇİN GELDİK”

Sonucun açıklanmasının ardından konuşan Osman Öztürk, ekibine ailesine ve kooperatif ortaklarına teşekkür etti. “Ben değil, biz olmak için geldik” diyen Osman Öztürk, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı genel kurul, olaysız şekilde sona erdi.

Editör: Haber Merkezi