Geçtiğimiz gün Tire Müftülüğü Toplantı Salonunda Din Görevlilerine ikincisi verilen seminerde aileyi tehdit eden riskler ve yeni sorun alanları karşısında ailenin güçlendirilmesi konusunda bilgilendirme yapıldı. Seminerlerde, toplumun en ücra köşelerine kadar ulaşabilme imkânına sahip din görevlilerinin kendileri ve ailelerinden başlanarak toplumun bütün kesimlerine temel aile bilincinin ulaştırılması hedefleniyor.

Tire İlçe Müftütülüğü vaizleri Hüseyin Alınmaz ve İlhami Akbulut’un verdiği seminerler farklı konu başlıkları ile önümüzdeki aylarda da devam edecek.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire İlçe Müftüsü Şaban Sadan; “Diyanet İşleri Başkanlığı’mızca başlatılan ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi ile ilgili olarak İlçemizde bulunan Din Görevlisi arkadaşlarımıza İlçe Vaizlerimiz tarafından seminerler veriliyor. Çeşitli konu başlıkları ile devam edecek olan seminerlerimizin sonunda Din Görevlisi arkadaşlarımız aldıkları eğitim sonrası bilgilerini vatandaşlarımızla paylaşacak. Burada amacımız aileyi tehdit eden riskler ve yeni sorun alanları karşısında ailenin güçlendirilmesi ve aile bağlarının sağlam temeller üzerine oturtulmasıdır.”

Editör: Haber Merkezi