Ergün ÇELİK


İçişleri Bakanlığı tarafından yurdun dört yanında uyuşturucu madde kullanımının önüne geçmek amacıyla düzenlenen etkinlikler Tire’de de gerçekleştirildi. Anne ve anne adaylarını bilinçlendirmeyi hedefleyen program bugün Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Tire Polisi ve jandarması Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtırken Tire Bisiklet Derneği TİBİT de şehir merkezinde farkındalık sürüşü yaptı. Kaymakam Fatih Çobanoğlu’nun da katıldığı etkinlik yaklaşık 2 saat sürdü. Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Çobanoğlu, Tire’de uyuşturucuyla mücadele noktasında önemli adımlar atıldığını kaydetti. Çobanoğlu açıklamalarının devamında şu cümlelere yer verdi;
“Bugün uyuşturucu kullanımın engellenmesiyle ilgili dünya çapında kutlanan bir gün. Hafta sonu sınavlar olduğu için biz bunu bugüne planladık. İlçemizde bu konudaki farkındalığın artırılması için bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Cumhuriyet Meydanı’nda bir stant kuruldu. Bu stantta vatandaşlarımıza broşürler dağıtıldı. Şimdi de ilçemizdeki bisiklet derneğimiz TİBİT’in katılımlarıyla bir sürüş yapılacak. Buradaki amacımız uyuşturucu konusunda halkımızın farkındalık düzeyini artırmak ve bilinçlendirmek. Bu çerçevede İçişleri Bakanlığımızın ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ projesi var. Bu proje çerçevesinde özellikle uyuşturucu kullanmaya yeni başlayan gençlerin anneler üzerinden bu gençlere ulaşmaya uyuşturucu kullanımını engellemeye çalışıyoruz. 
Uyuşturucu kullanımı konusunda gençlerin büyük bir kısmı uyuşturucuyu kendi ikametlerinde kullanmaya başlamış. Bu anket çalışmasına katılan gençlerin annelerinin yüzde 90’ını ev hanımları oluşturuyor. Dolayısıyla bizim hedef kitlemiz ev hanımı olan annelerimiz. Biz de onlara ulaşmaya çalışacağız. Onlar üzerinden gençlerin madde bağımlılığından korunmasını hedefleyeceğiz. 
Tire’de İzmir’de ve Türkiye’de son dönemde sentetik uyuşturucu kullanımında bir artış var. Bizim buna dönük kolluk birimlerimiz tarafından yaptığımız güzel çalışmalar var. Hem emniyet hem jandarma unsurlarımız sahada sürekli aktif bir şekilde gece gündüz çalışıyor. 
Ancak bu sadece kolluk kuvvetlerimizle çözülebilecek bir mesele değil. Bu toplumsal bir meseledir. Topyekün bir mücadeleye ihtiyaç var. Bu manada annelerimizi ve ailelerimizi de işin içine katmamız gerekiyor. Bu kapsamda yapacağımız eğitim faaliyetleri olacak. Annelerimizi eğitim faaliyeti konusunda davet edeceğiz. Kendilerine madde bağımlılığı konusunda eğitimler vereceğiz. İnşallah uyuşturucuyla mücadelede yol alırız ve bunun faydasını görürüz. Hep birlikte bu mücadeleyi kazanacağız diye düşünüyorum”

Editör: Haber Merkezi