FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ >>

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ >>


Tirelilerin yıllardır özlemle yapılmasını bekledikleri, birçok kazanın yaşandığı kayıplara sebep olan, sıkıntılı hali her seferinde dile getirilen ‘Tire-Belevi’ karayolunun çift yönlü hale getirilmesi için hazırlanan yol yapımı projesi, Tire’ye gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından temel atma töreni ile hayata geçirildi.
Tire-Belevi yolu inşaatı temel atma töreni, Belevi yol çıkışının bulunduğu Kesikbaş Mevkiinde yapıldı. Hazırlanan tören alanını çok sayıda vatandaş doldurdu.  Bakan Arslan’ın tören alanına gelmesinin ardından tören başlatıldı. Alanda kurulan stantlarda vatandaşlara çeşitli ikramlarda da bulunuldu. 
KESİKBAŞ ALANINI VATANDAŞLAR DOLDURDU
Tören’de Bakan Ahmet Arslan’ın yanı sıra; İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir AK Parti milletvekilleri Hamza Dağ, Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli ve İbrahim Turhan, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek yer aldı.
Temel atma törenine geçmeden önce, konuşmalar yapıldı. Sırasıyla konuşma yapan isimler; Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan oldu.

KARTAL, “MENEMEN-ÇANDARLI YOLUNUN TEMELİNİ ATTIK”
İlk sözü alan isim İsmail Kartal oldu. Kartal, “Dün Menemen-Çandarlı yolunun temelini attık. Bugün Tire’deyiz. Tarımsal üretimin önemli olduğu Tire’de artık bundan böyle üretilen ürünler daha güzel ve güvenli yollarda turistik beldelere ve İzmir’e ulaştırılabilecek” dedi.

DAĞ, “HAYALDİ GERÇEK OLDU”
Daha sonra söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ kürsüye gelerek şunları söyledi: “Tire olarak tarihi bir gün yaşıyoruz. Ne diyoruz, ‘Hayaldi Gerçek Oldu’. Şimdiki Başbakanımızın bakanlık döneminde projesi başlatılan ve mevcut bakanımızın takibi ile bugün temelini attığımız Tire-Belevi yolu ile artık Tireliler Selçuk’a, Kuşadası’na İzmir’e çok daha rahat şekilde gidecek. Bugün Tire’deyiz, dün Menemen’deydik. Orada da 76 km uzunluğunda bir yolun temelini attık. Tire-Belevi yolunda sadece Tireliler değil; Ödemiş, Beydağ, Kiraz sakinleri de yararlanacak.”

VALİ AYYILDIZ’DAN İZMİRLİLER ADINA TEŞEKKÜR 
İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise yaptığı kısa konuşmada; “Bu özel günde, bu güzel projeyi başlatmak üzere gelen Bakanımıza saygılarımızı sunuyoruz. Tire-Belevi yolu ile bu iki yerleşim bölgeleri arasında daha güçlü bağlar kurulacak. İzmir’in ihtiyaçlarına yakın ilgi gösteren sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımıza şahsım ve İzmirliler adında teşekkür ediyorum.” dedi.

“KURTARACAĞIMIZ CANLARIN DEĞERİ PARAYLA ÖLÇÜLMEZ”
Son olarak Bakan Arslan söz aldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ülkemizi daha erişilebilir ve ulaşılabilir yapmak için 81 ili birbirine bölünmüş yollarla bağlıyoruz” dedi. Bakan Arslan 16 Nisan’dan sonra da yasaların çizdiği sınırlar doğrultusunda hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.
2018 yılının 4 Eylül tarihinde bitirilecek yolun Tire’nin kurtuluş gününe denk gelmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan Arslan, Belevi’nden başlayacak yolun Çayırlı mahallesine kadar olan 21 km’lik bölümünde çalışmaların hemen başlayacağını geriye kalan 13 km’lik kısmın ise Çatal bağlantılı olacağını ifade etti. Tire- Belevi yolunda bugüne kadar yaşanan can kayıplarının üzücü olduğunun altını çizen Arslan, “Kurtaracağımız canların değeri parayla ölçülemez. Tirelilere sözümüz vardı yerine getiriyoruz. Ödemiş, Tire, Beydağ ve Kiraz’ın mümbit topraklarında yetiştirilen ürünler rahatça İzmir’e ulaşacak. 24 metre genişliğindeki bölünmüş yol iki gidiş, iki geliş 4 şerit olacak. Sıcak asfaltla kaplanacak yol, toplam 73 buçuk milyon liraya mal olacak.” dedi.
“16 NİSAN’DA ÇİFT BAŞLILIK BİTECEK”
Asya ve Avrupa arasında köprü olan Türkiye’yi dünya çapında daha ulaşılabilir yapmayı amaçladıklarını anlatan Bakan Arslan, “Ülkemizin 81 ilini bölünmüş yollarla birbirine bağlıyoruz. Bu coğrafyada uçakla, 3 saatte 1 buçuk milyar insana ulaşabiliyoruz. Ortada 31 milyar dolarlık bir pasta var. Ne zaman Türkiye gelişse, ticaretteki pastadan daha fazla pay istese birileri ‘Dur” diyor. Gelişmemizi istemiyor. İstanbul’daki 3.’ncü hava limanı ve diğer projelere niye karşı çıkıyorlar zannediyorsunuz? 16 Nisan’dan sonra çift başlılık bitecek. Yasaların bize çizdiği sınırlar doğrultusunda vatandaşımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 
1994 ve 2001 ekonomik krizlerini de hatırlatan Bakan Arslan şöyle devam etti. “IMF’nin kapısında borç dilenen bir ülke yok artık. Ülkemizde mali disiplin var. 14 yılda her alandan tam 3 buçuk kat büyüdük. Tek merkezden ortak bir yönetim olsaydı emin olun belki 10 kat daha fazla büyürdük. 16 Nisan’sa ‘Söz ve karar milletin’ dedik. İnşallah sizde ‘evet’ oylarınızla o kararın arkasında duracaksınız.”

BAKAN ARSLAN TİRE’YE BİRÇOK MÜJDELER VERDİ
Tire ve bölgeye hizmetlerinin sadece bölünüş yol ile sınırlı kalmadığını ifade eden Arslan yeni müjdeleri ise şöyle sıraladı.
* Tire-İncirliova yolu genişletilecek ve heyelan bölgeleri iyileştirilecek.
* Gökçen- Ovakent yolundaki iyileştirme çalışmaları bitirilecek.
* İzmir- Aydın bölünmüş devlet yolu 2018’de tamamlanacak.
* Torbalı- Bayındır- Ödemiş bölünmüş yolu 2018’de tamamlanacak.
* Ödemiş-Köşk yolu projelendirilecek.
* İZBAN hattı toplam185 km’ye çıkartılacak. Marmaray’dan 6 tren seti daha getirilip seferler 6 dakikada bir yapılacak.
* Tire- Çatal- Ödemiş demiryolu hattı toplam 110 milyon liralık yatırımla elektrikli hale getirilecek.

TANRISEVEN “TİRE TARİHİ BİR GÜN YAŞADI”
Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, programa gösterilen yoğun ilgiden dolayı Tirelilere teşekkür etti. Temel atma Töreni için alana gelen vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam Tanrıseven, “Tire-Belevi yolunun yapımına başlanması ile yılların hayali gerçek oluyor. Yol Tire’mize hayırlı olsun” dedi. Vatandaşlar da Kaymakam Tanrıseven’e yoğun ilgi göstererek, çalışmalar için teşekkür etti.


FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ >>

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ >>

Editör: Haber Merkezi