İlçedeki okul ve fabrikalara servisi hizmeti veren Tireli servis sahipleri ve sürücüleri, dün Tire Belediyesi önünde kontak kapatarak eylem yaptı.

Ergün ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi’ne tepki gösterip protesto eden servis sahipleri, “Bugüne kadar D-2 ve D-4 belgeleri ile yapabildiğimiz işimizi yapamıyoruz. İzmir BŞB bize de ‘S’ plaka mecburiyeti getirdi. Plakalar çok yüksek fiyatlara satılıyor. Bu haliyle çalışmamızı engelliyorlar. Ekmeğimizle oynuyorlar !” şeklinde konuştular.





Tire’de okul, fabrika ve iş yerlerine özel yolcu servisi hizmeti veren servis araçları sahipleri, dün Tire Belediyesi önünde ‘kontak kapatarak’ eylem yaptılar. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Tire’nin BŞB mücavir alanı içine girmesi sonrasında, kendilerine getirdiği servis hizmeti verebilmek için ‘S Plaka’ sahibi olma mecburiyetini protesto eden Tireli servis sürücüleri; Tire Belediyesi’ni de, bu konuda kendilerini korumadığını, dışarıdan gelen kişilere, sırf yüksek ücret verdikleri için ‘S Plaka’ sattığı iddiası ile protesto etti.

ONLARCA DOLMUŞ, KONVOY YAPIP KORNA ÇALARAK ŞEHRİ GEZDİ
Bu durumdan etkilenen Tireli servisi sahibi sayısının yaklaşık 100 kişi olduğunu belirten dertli servis sürücüleri, onlarca minibüsten oluşan bir konvoy yaptı. Konvoya katılan araçlar, korna çalıp şehir içi turu yaptıktan sonra Belediye binasının önüne geldi. Burada Belediye binası önüne ve önünden geçen caddelere park edip kontak kapatan servis sürücüleri, Belediye Başkanı ve yetkililerde görüşmek istediklerini, sorunlarına bir çözüm bulunana kadar buradan ayrılmayacaklarını belirttiler.
 

“TİRE’NİN S PLAKALARINI DIŞARIDAN GELENLERE SATTILAR”
Tire Belediyesi’nin yaklaşık 3 bin kadar ‘S Plaka’ dağıtma hakkı olduğunu iddia eden protestocu servisçiler, geçtiğimiz aylarda Tire Belediyesi tarafından yapılan sadece 50 ‘S Plaka’nın dağıtıldığı ihalede plakaların yaklaşık 40 kadarını Tire dışından gelenlerin aldığını, Tire’nin kendi insanının bunu alamadığını, plakaların 30 bin TL gibi faiş fiyatlara satıldığını belirterek, “Bizim bu paraları vermeye gücümüz yok. Onlarcasını sadece bir kişinin aldığını öğrendik. Torbalı’dan buraya S Plaka almaya geliyorlar. Sonra da bu plakaları orada daha yüksek fiyatlara satıyorlar. Büyük bir rant dönüyor. Biz bu memleketin insanıyız. Burada yaşıyoruz ve geçimimizi burada sağlıyoruz. Aydın İncirliova’da 3-5 bin TL’ye bu plakalar verilirken biz de neden bu rakamlar 25-30 binlere çıkıyor. Bizim bir plaka için bu kadar para verme durumumuz yok. Bunlar, ‘Paran varsa yaşa, yoksa öl !’ diyorlar.” şeklinde iddia ve sözlerle tepkilerini dile getirdiler.

SERVİS ŞOFÖRLERİ, ODA BAŞKANLARINA DA TEPKİ GÖSTERDİ
Tire’de çalışıp da ‘S Plaka’sı olan servisi sahiplerinin 10’u 15’i geçmeyeceğini belirten sürücüler, “Onlarca fabrika, okul ve iş yeri servisleri var. Her gün binlerce çocuk, büyük bu şekilde gideceği yere götürülmekte. Bizi trafikten çekmeye çalışarak bu kadar insanı da mağdur edecekler. Tireli şoförler ve dolmuş sahipleri olarak yaşadığımız drama sessiz kalan Tire Şoförler Odası ve Tire Otobüsçüler Odası’nın da bize sahip çıkmasını ve haklı davamızı savunmasını bekliyoruz.” şeklinde ifadelerle tepkilerini devam ettirdiler. 



SARDOĞAN, ‘GEÇİCİ ÇÖZÜM BULDUK’ DEDİ
Kısa bir süre sonra tepkili servisçilerle görüşmeye gelen CHP İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, Zabıta Müdürü Tarık Bolpaça ve Belediye yöneticileri,  grubun oluşturacağı sözcülerle görüşme yapmaya hazır olduklarını belirtti. Grup adına; Yaşar Acar, Serdar Bayraktar, Ali Türkoğlu ve Taner Yılmaz, Belediye binasına girerek bir süre görüştükten sonra dışarı çıktı ve sorunun geçici olarak çözüldüğünün sözünü aldıklarını, İzmir BŞB’nin gelecekte yapacağı ‘S Plaka İhalesi’ne kadar geçici de olsa çalışabileceklerinin sözünü aldıklarını belirtti. Konuyla ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Şenol Sardoğan, “Servis sahibi arkadaşlarımızın soruna şuan için çözüm bulduk. Kalıcı bir çözüm bulunacağına yönelik inancım tamdır.  Bu yönde ihaleleri yapacak ve S plakaları dağıtacak olan Büyükşehir Belediyesidir.” dedi.


HABER VİDEOSU:
Editör: Haber Merkezi