Taşımalı eğitim sisteminin en önemli faktörlerinden biri olan öğrenci servisi sürücüleri Tire’nin dağ köyleri yollarının yetersizliğine isyan etti.

Ergün ÇELİK
HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA
Her gün Tire’nin dağ yollarında onlarca kilometre boyunca öğrenci taşıyan servis sürücüleri, yolların yetersizliğine isyan etti. Yollarda yaz-kış ayrı sıkıntı yaşandığını iddia eden servis sürücüleri yetkililerden yardım istedi. Özellikle Somak, Dağdere, Dündarlı, Küçükkömürcü ve Büyükkömürcü gibi köylerin yollarının berbat durumda olduğunu iddia eden sürücüler, öğrencilerin hayatlarının tehlikede olduğunu söyledi.  Konuyla ilgili toplanarak HaberTire Gazetesi’ne açıklamada bulunan servis sürücüleri yaptıkları açıklamada; “hergün yollarda sayısız sıkıntılar yaşıyoruz. Yolların kötü olması sebebiyle kimi zaman öğrencileri okullarına vaktinde yetiştiremiyoruz. Durum böyle olunca okul yöneticileri bize geç kaldığımız için sitem ediyor. Ama hiç kimse ‘yolda ne yaşıyorsunuz, yollların durumu nasıl?’ diye sormuyor. Özellikle dağ yollarımız çok virajlı ve her yerde çukurlar var. Yağmurlu havalarda bu çukurlar hiç belli olmuyor. Bizler de farketmeden bu çukurların içine düşebiliyoruz. 
“KIŞIN BUZLANMALAR OLUYOR”
Kış aylarınde yolların daha tehlikeli bir hal aldığını dile detiren sürücüler; “ Güme Dağı zirvesine çıktığımızda 200 metrelik dar bir bölge var. Burası yoğun bir şekilde buzlanıyor. Biz bunu defalarca dile getirmemize rağmen ne yazık ki bir netice alamadık. Ne olur yetkililer sesimize kulak versin ve bu yolların üzerinde detaylı çalışma yapsınlar” dedi.
“SEÇİM’DEN SEÇİME HATIRLANIYORUZ”
Sorunların, sıkıntıların her platformda dile getirilmesine rağmen seslerinin duyulmadığını söyleyen sürücüler; “Sadece seçimden seçime hatırlanıyoruz.  Her seçim zamanı köyümüze gelip isteklerimizi soruyorlar. Bizler de her seferinde aynı şeyleri söylüyoruz. Ancak seçim bittikten sonra ne gelen var ne giden. Bu yollar güzel olursa, biz öğrencileri güvenli bir şekilde zamanında okullara yetiştiririz. Dağdere Köyü’nde 2 km’lik bir yol var. Bu yolun içinde yüzlerce çukur var. Bu çukurlu yollarda araçlarımızla resmen akrobasi yapıyoruz. Bu yollarda bir öğrenci servisi kaza yaparsa bunun sorumlusu kim olacak?” diyerek yetkilileri göreve davet ettiler. 

“DEVLET BU AYIPLI HİZMETİNDEN VAZGEÇMELİDİR”
Konuyla ilgili olarak Bağımsız Eğitim-Sen İzmir İl Temsilcisi Resul Kara’da açıklama yaptı. Kara açıklamasında; “Eğitim konusu bilindiği gibi Türkiye’de bir hizmet sektörüdür. Hizmeti veren devlet, alan ise 6 yaşından 18 yaşına kadar olan öğrencilerdir.  Servis sürücüsü arkadaşlarımızın sorunlarını yakından takip ediyoruz. Zorunlu eğitim giderleri devlet tarafından karşılanan bir sistemdir. Öğrencilerin taşınmasından, defterine, kitabına kadar olan herşey zorunlu eğitimin giderleri arasındadır. Eğer bugün devlet bu yolların onarımını yapmayıp, öğrencileri güven içinde köylerinden alıp okullarına taşıyamıyorsa burada devletin ayıplı bir hizmeti var demektir. Devletin bir an önce bu ayıplı hizmetinden vazgeçmelidir. Yetkililerin bir an önce elini taşın altına koyup bu sorunu çözmeleri gerekiyor” dedi. 

HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi