CHP Milletvekili Sertel uyardı, aynı yol bir can daha aldı

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, yılardır düzeltilmeyen 22 kilometrelik Tire-Belevi yolunun ölüm saçmaya devam ettiğini söyledi. Sertel, “Meydana gelen çok sayıda ölümlü kaza nedeniyle Tireliler tarafından ‘Tire Celladı’ olarak anılmaya başlanan yolda dün bir vatandaşımız daha can verdi. Son 3 yılda 50’ye yakın vatandaşımız bu yolda kaza yaparak yaşamını yitirdi. Yolun yapılacağına dair Başbakan söz verdi, Binali Yıldırım söz verdi ama verilen sözler seçimden sonra unutuldu” dedi.

İzmir’in ve Tire’nin kanayan yarası durumundaki ölüm yolunu yaklaşık 15 gün önce Meclis’te gündeme getirdiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, vatandaşların canına malolan yolun biran önce yapılması gerektiğini ifade etti. Sertel, şunları söyledi:

 

3 YILDA 50 CAN

“Tire-Belevi yolunu yaklaşık 15 gün önce Meclis’te dile getirmiş ve ‘Biz Türkiye’nin her tarafında binlerce km duble yollar yaptık 20 km’lik Belevi bağlantısını mı yapmayacağız’ diyen Binali Yıldırım’a iki yıl önce verdiği sözü hatırlatmıştım. Ama kendi çıkarlarından başka halkın menfaatini düşünmeyen bu iktidar, onlarca kişinin yaşamına malolan bu yolun yapımına ‘kör-sağır-dilsiz’ kalıyor. 26 Ocak Salı günü aynı yolda bir kaza daha meydana geldi ve Tire’de esnaf olan evli ve iki çocuk babası Yusuf Duvarcı yaşamını yitirdi. Son 3 yılda bu yolda kaza yaparak yaşamını yitirenlerin sayısının en az 50 olduğu belirtiliyor. Daha fazla kaza olmadan bu yolun yapımına başlanmalı.”

 

BAŞBAKAN DA SÖZ VERMİŞTİ!

Tire’de onlarca yurttaşımızın yaşadığı can ve mal kaybının sorumlusunun 13 yıldır iktidarda bulunan ve hizmeti İzmir ve ilçelerine esirgeyen AKP iktidarı olduğunu söyleyen Atila Sertel, “Her seçim dönemi gündeme gelen ve yıllardır söz verilen yol bir türlü yapılamazken, en son 1 Kasım seçimleri öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan da söz alındı. İktidarın en yetkili ismi, Ödemiş’te gerçekleştirilen mitingte Tire – Belevi yolunu gördüğünü ve 2016 yılında duble yol olarak yapılacağını söylemişti. Seçim geçti, verilen sözler unutuldu. Unutulmayacak olan ise Tire-Belevi yolunun yıllardır can almaya devam ettiği ve buradaki kazada yaşamanı yitirenlerdir. Bu yol yapılana kadar bu sorunu Meclis gündeminde tutmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi