Tire Belediyesi tarafından alınan yeni bir kararla Portakal Pazarı mevkiinde yapılan yeni iş merkezi binasının etrafında, Salı günleri pazarcı tezgahı kurulması yasaklandı. Günler öncesinden alınan bu karar, dün gerçekleşen Salı Pazarı itibarı ile uygulanmaya başlandı.

Bu kapsamda Aydınoğlu Caddesi, Eski Belediye Hanı Caddesi, Atatürk Caddesi (İş merkezinin önü) ve Portakal Pazarı (iş merkezinin yan bölümü) alanlarında bulunan yaklaşık 100 kadar pazarcı tezgahına kentin başka bölgelerindeki cadde ve sokaklarda tezgah kurduruldu. 

YENİ PAZAR ALANLARI; AKYOL, ENSTİTÜ VE ATATÜRK CADDELERİ
Tezgah yeri değişen pazarcı esnafının tamamına yakının meyve ve sebze satan kesimden oluştu. Yerleri değişen pazarcıların yeni tezgah alanları; Akyol Caddesi, Enstitü Caddesi, Atatürk Caddesi (Ziraat Bankası ile Kent Müzesi arasındaki bölüm) oldu.

PAZARCILAR, 3-5 HAFTA ZARAR EDEBİLECEKLERİNİ BELİRTTİ
Tezgahlarını taşıma kararından çok da memnun kalmayan pazarcılar, ilk haftalarda işlerinin bozulacağına kesin gözü ile bakıyor. Pazarcıların tek umudu, ilerleyen haftalarda, yaklaşık 3-5 hafta sonra tekrar eski iş potansiyellerine kavuşabilmekte. Birçoğu, her hafta kendilerinden alışveriş yapan müşterilerinin bulunduğunu ve yer değiştirme sebebiyle bu tür müşterilerini kaybedebileceklerini belirtti. Bazı müşteriler ise, yeni iş merkezi binasının etrafında pazarcı tezgahı kurdurulmamasını anlamadıklarını belirterek duruma tepki gösterdi.

KAŞAN, “EKSİKLİKLER VARSA, DÜZELTİLİR”
Gerçekleşen yer değiştirme uygulaması hakkında kısa bir değerlendirme yapan Tire Pazarcılar Odası Başkanı Cengiz Kaşan, Tire Belediyesi Meclisi tarafından bu kararın alındığını, pazarcı esnafının mağdur edilmemesi için Belediye tarafından gerekli çalışmaların yapıldığını, var olan bazı eksiklikler ve hatalarında da kendilerinin de desteği ile kısa süre içinde giderileceğini ifade etti. Kaşan, bazı pazarcıların “Pazar tezgahı alanım yeni yerimde yarı yarıya düştü” şeklindeki şikayetlerin de doğru olmadığını iddia etti ve en fazla yarım metre veya 70 cm kadar bir azalma olmuş olabileceğini, fakat daha fazlasını söz konusu olmadığını belirtti. Kaşan ayrıca, ilk birkaç hafta kazanç anlamında bazı düşüşler olabileceğini, fakat bunun ortadan kalkacağına inandığını da sözlerine ekledi. 


Editör: Haber Merkezi