Haziran ayında ara seçimlere giderek yeni muhtarını belirleyecek olan Dere Mahallesi’nde flaş bir gelişme yaşandı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde aday olarak dönemin muhtarı Merhum Zihni Dağlı’dan sonra en yüksek oyu alan Rahmi Çatalbaş, Dere Mahallesi’nin 2024 yılı yerel seçimlerine kadar kalan 2 yılını şekillendirmek için yeniden aday olduğunu duyurdu. Adaylığını samimi bir açıklamayla duyuran Çatalbaş, hizmet vurgusu yaparak Dere Mahallesi sakinlerinin oylarına talip olduğunu söyledi. Çatalbaş, açıklamalarının devamında şu cümlelere yer verdi;

"Doğup büyüdüğüm, anılarımın ve umutlarımın yeşerdiği mahallemizde, nesiller boyu yaşamış olan bir ailenin evladı olarak, Dere mahallesi muhtarlık görevini, sizlerin teveccühü ile büyük bir şevk ve azimle yürüteceğimi bilmenizi isterim. Emin olun ki muhtarlık olarak mahallemize yapılan hizmetlerin yetersizliği, takip edilmemesi ve bugün mahallemizin olması gereken yerde olmaması bizi bu göreve talip olmaya iten en önemli unsurdur.

‘HİZMETİN KENDİLİĞİNDEN GELMESİNİ BEKLEMEK YETMEZ’

Yapılacak ve yapılması icap eden hizmetleri ivedilikle çözüme kavuşturmak için gerekli bilgi ve donanıma sahip olmak gerekir. Kurum ve kuruluşlarla diyaloğun olması ve gerektiğinde hizmeti getirmek için ilgili kişilerle birebir irtibat sağlanması gerekir. Bunun için azimli, çalışkan ve enerjik olmak gerekir. Hizmetin kendiliğinden gelmesini veya telefon edip olmasını beklemek yetmez. Vaktini ayırmak ve yapılan işin başında durmak gerekir. Tamamlanması için çaba sarf edilir. Teknolojinin, internetin sağladığı kolaylıklardan yararlanmak gerekir. Sosyal medya ve bilgisayarı aktif bilmek ve kullanmak gerekir.

‘ŞİMDİ ÇALIŞMA VAKTİ’

Adaylığımız boyunca mahalledeki hizmetleri kendim yaptırıyormuş gibi algı yaratmamak için kesinlikle paylaşım yapmayacağım. ‘Şimdiye kadar neredeydin? Mevcut muhtarımız sağlık sebebiyle görevinde değilken neden yapmadınız? Sadece seçim zamanı mı aklınıza geliyoruz?’ gibi soruları sizin gibi bende bir mahalle sakini olarak elbette soruyorum. Biz mahalle sakinlerimizin tercihine saygı duyduk ve izledik. Geçen sürede de elimizden geldiği kadar ihtiyaç sahiplerine ulaştık ve yapılması gerekenleri yaptık. Şimdi çalışma vakti diyoruz ve kaldığımız yerden devam ediyoruz.

‘OYLARINIZA TALİBİZ’

Bu düşüncelerle çıktığımız yolda siz değerli mahalle sakinlerimizin oylarına talibiz. En azından tekrar yapılacak olan yerel seçimlere kadar mahallemizdeki değişimleri görmek ve göstermek için tekrar adayız. Nitekim geçen seçimde yine adaydık ve 2. kazanan olmuştuk. Şimdi yine iddialıyız. Geçen 3 senede neler yapılmış ve yerel seçime kadar neler yapılacak birlikte göreceğiz. Saygı ve sevgiyle desteklerinizi bekliyorum. Sağlıklı günler diliyorum."

RAHMİ ÇATALBAŞ KİMDİR?

Ben Rahmi Çatalbaş. 32 yaşındayım. Evli ve 1 çocuk babasıyım. Doğma büyüme Tireliyim. Çatalbaş ailesi olarak Hekimhamamı Yokuşu Sokak No:6'da ikamet etmekteyiz.

İlk ve ortaokulu mahallemizde bulunan Aydınoğulları Okulu’nda tamamladım. Lise eğitimimi ise Tire ŞAİK Lisesi’nde bitirdim. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Turizm ve Konaklama İşletmeciliği bölümünde 4 yıllık eğitimimi tamamladım. İyi derecede İngilizce, bilgisayar ve elektronik bilgim var. Şuan ikinci üniversite olarak 2020 yılında yine Eskişehir Anadolu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüne başladım ve eğitimim devam ediyor.

Yaklaşık 7 yıldır ilçemizde esnafım. Cep telefonu ve iletişim sektöründe hizmet veren kendime ait işyerim var. Üniversite hayatımda özel bir iletişim şirketinde işe başladım. Farklı görevlerde çalıştıktan sonra askerlik hizmetimi tamamlayarak Tire'ye döndüm. Çalışma hayatımda edindiğim bilgi ve deneyimle cep telefonu, teknik servis ve aksesuar mağazası açmaya karar verdim.

2015 yılından bu yana Gümüşpala Caddesinde Vodafone Ana Bayi ve işletme sahibi olarak Tire'de halkımıza hizmet vermekteyim.

Editör: Haber Merkezi