Ercan ÇELİK

Kolay gibi görülse de aslında son derece zor olan apartman yönetimi, profesyonellik gerektiyor. Son yıllarda yaygınlaşan profesyonel apartman yönetim firmaları da bunun en net kanıtlarından biri. Pek çok apartman, hızla profesyonel yönetim firmalarına müracaat ederek, bina yönetimini firmalara devrediyor. Bu sayede hem profesyonel bir hizmet almış oluyorlar,  hem de komşuluk ilişkileri zarar görmüyor. 


"KOMŞULUK İLİŞKİLERİ ZEDELENİYOR"
Tire'de faaliyete başlayan Prohome Profesyonel Apartman ve Site Yönetimi firmasının kurucusu Nurten Demir, apartman yönetiminin neden profesyonellik gerektiğini anlattı. Bina yönetiminin ciddi zaman ve gayret harcamayı gerektirdiğini belirten Nurten Demir, " Apartman yönetimi aslında kolay gibi görülse de zordur. Binalarda oturan herkesin kişilik yapısı farklıdır ve yönetici bu kişilerin karakterlerini çözmeli ve yaşanan sorunlar için farklı çözümler bulmalıdır. Parasal, hukuksal ve binaya ait teknik bakım ve onarım, bahçe bakımı gibi diğer işler yakın takip gerektirir. Modern toplu yaşamda birçok kişi, iş ve sosyal hayatlarında yaşadıkları yoğunluk nedeniyle bina yönetim işlerine yeterince vakit ayıramamakta ve yaşan sorunlara çözüm bulamamaktadır. Hatta çok basit gibi görünen aidat toplama işlemi yapılamamakta ve komşuluk ilişkileri zedelenmektedir. İlk bakışta fark edilmeyen bu yönetsel aksaklıklar bütçede büyük emek, para, bilgi ve zaman kayıplarına yol açmaktadır." dedi.

BASİT SANILAN CİDDİ SORUNLAR
Neredeyse her apartmanda görülen basit sanılan fakat ciddi sonuçlar doğuran sorunların, kat maliklerini daha gerçekçi bir yönetim anlayışına yönlendirdiğini dile getiren Demir, "Uygulamada, her sene yeni bir kişi yöneticilik görevini üstlenmekte; eski yönetici görevini devrederken, sadece mali devir yapmakta ve birikim, deneyim ve öngörülerini yeni kişiye aktaramamaktadır. Amatör yönetici, ya teknik işlerden anlayıp bütçe yönetimini bilmemekte veya her ikisinden de anlayıp planlama veya insan kaynağını doğru kullanmayı başaramamakta yahut sorun çözme yöntemlerinde çağdaş araç ve gereçleri kullanamamaktadır." dedi. 

"DOĞRU HARCAMANIN ÖNEMİ"
Profesyonel yönetimin bina ve siteler değer kattığını söyleyen Nurten Demir, "Tesislerin teknik, güvenlik, temizlik, bahçe bakımı ve sosyal tesis yönetimi gibi hizmetlerde operasyonel süreçleri üstlenmenin yanı sıra; Proje hayata geçmeden projeyi sürdürülebilir bir yönetim modeline hazır hale getirmeyi hedefleyerek, Proje geliştirme aşamasından itibaren Gayrimenkul Danışmanlığı hizmetlerimiz ile Yönetim Danışmanlığı ve ideal yatırımın sağlanmasına destek oluyoruz. Projenin genel bütçesi, toplanacak aidatların da temelini oluşturuyor. İkinci önemli konu ise doğru harcama yapılması. Çünkü çözüm ortağı firmaların doğru planlanması ve seçilmesi hem bütçeyi rahatlatıyor hem de kaliteyi sağlıyor. Alınabilecek tedbirlerle daha doğru bir bütçe planlanıyor ve oluşabilecek aksaklıklar önleniyor." dedi. 

PROHOME, TİRE'DE HİZMETE BAŞLADI
Prohome Profesyonel Apartman ve Site Yönetimi olarak, kurumsal düzeyde hizmet verdiklerinin altını çizen Nurten Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Prohome'u tercih eden müşterilerimiz, özetle şu avantajlara sahip olacaklar; 
Güvenilir, şeffaf, hesap verebilir ve profesyonel bir yönetim anlayışı ile çalışacaksınız.
Tüm muhasebe işlerinden kurtulacaksınız.
Tüm hukuki işlemlerden ve bu işlemlerden doğan zaman kaybından kurtulacaksınız.
Dijital alt yapı ve uygulamalar ile 7/24 bütçe takibi imkânı sağlamış olacaksınız.
Çoklu katılım ile online toplantı imkânı sağlamış olacaksınız.
Özellikle pandemi döneminde güvenli ortamınızdan uzaklaşmadan bir çok işlemi sizin yerinize yapan bir kurum ile çalışacaksınız.
Tüm konularda sizi bilgilendiren bir kurum ile çalışacaksınız. Karşınıza çıkabilecek sürpriz olumsuzluklardan mümkün olduğunca uzak kalacaksınız.
Çoklu ödeme seçeneği sunan bir kurum ile çalışacaksınız.
Profesyonel işletmelerin sahip olduğu bağlantı ve imkanlar sayesinde bina için maksimum tasarruf elde etmiş olacaksınız.
Yaşanan sorunlarda zamanını ve becerisini bu sorunu çözmeye odaklayan çalışanlar ile çalışacaksınız.
Tüm bilgi ve sorularınız için sürekli ulaşılabilir bir kurum ile çalışacaksınız.
Komşuluk ilişkilerinin zarar görmemesi adına çalışan bir kurum kazanacaksınız.
Alanlarında uzman teknik ekiple çalışacaksınız.
Bakım ve onarım gibi önem arz eden durumların rutin olarak takibini sağlamış olacaksınız.
Bina ve siteniz için hayal ettiğiniz projeler için planlama, hesaplama ve hayata geçirme adımlarında sizin adına takibi yapabilecek bir kurum ile çalışacaksınız."

Prohome Profesyonel Apartman ve Site Yönetimi
4 Eylül Mahallesi Yunus Emre Caddesi No:31/A TİRE - İZMİR
Tel: 0 232 511 33 55
Cep: 0 552 511 33 55


Editör: Haber Merkezi