Geçtiğimiz gün Alaylı, kursak, Mahmutlar, Turgutlu, pesrefli ve doyranlı koylerinde üretici ile buluşan Osman Öztürk ve ekibi, köylerdeki çalışmalarına devam ediyor. Köy kahvehanelerinde üreticiler ve köy sakinleri ile sohbet eden Osman Öztürk, buralarda projelerini tek tek anlattı.

YEM VE SÜT FİYATLARINI GÜNCELLEYECEĞİZ
Köy kahvesinde üreticilere seslenen Tire Süt Kooperatifi Başkan Adayı Osman Öztürk, göreve geldiklerinde ilk yapacakları işin süt ve yem fiyatlarında güncelleme olacağını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “ Sevgili üreticilerimiz üzülerek söylemek istiyorum ki Tire Süt kooperatifi şuan tüm muslukları açmış. İsraf almış başını gitmiş. Sistem bir şekilde döndürülmeye çalışılıyor ama kısır bir döngünün içerisindeyiz. İsraf muslukları boşa aktığı için kasada para birikmiyor ve dolayısı ile üreticinin cebi para görmüyor. Göreve gelir gelmez ilk yapacağımız iş muslukları kapatmak olacak. Fuzuli yerlere para harcanmayacak. Eğer biz bu israfın önüne geçersek üreticinin yüzü de cebi de gülecek. Kasamızda para birikmeye başladığı anda ilk olarak yem ve süt fiyatlarını güncelleyeceğiz. Süt fiyatlarını arttırıp yem fiyatlarını geri çekeceğiz. Göreceksiniz biz bunu hep birlikte yapacağız.

DEDİKODU ÜRETİYORLAR
Tire Süt Kooperatifine adaylığımızı açıkladığımızdan bu yana dedikodu üretmeye devam ediyorlar. Bizim göreve geldiğimizde uzak köylerden süt almayacağımızı yem götürmeyeceğimizi söylemişler. Şimdi buradan uzak koylerdeki ureticimize söz veriyorum sütünüz bizim için değerli, siz bizim için değerlisiniz. Biz on kg sütü olana sadece oy gözüyle bakanlardan değiliz. Biz on kg sütü olana da bin kg sütü olanada ekmeğinin peşinde üretici dostumuz gözüyle baktık. Bizim için her üretici değerli olacak. Üretici bizleri gazete manşetlerinde şov yaparken değil hemen yanı başında derdini dinlerken bulacak. Biz göreve gelirsek en uzak nokta bize en yakın olacak. 

EKMEKLE OYNAMAYA GELMİYORUZ
Göreve geldiğimizde kimsenin ekmeği ile oynamayacağız. Ancak eşit işe eşit ücret anlayışını getireceğiz. Burada da üreticimizin menfaatleri ön planda olacak. Biz ekip olarak fazla harcanan bir liranın hesabını sormaya geliyoruz.

HAYVAN KESİMİNDE ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ
Hayvan kesiminde de sıkıntılar olduğunu görüyoruz. Küçük ölçekli üreticimizin ihtiyacı var. Bir adet hayvan kesecek. 5 aya randevu verileni biliyorum. Arkadaşlar zaten ihtiyacı olmasa  bir hayvan için size gelmez. Küçük üreticiyi destekleyeceğiz. Bir tane hayvanını kestirecek olan üreticimize tabi ki öncelik sağlamamız gerekiyor. Kesim işlerinde mutlaka düzenlemeler yapacağız.

Editör: Haber Merkezi