S.S Tire Süt Müstahsilleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi önümüzdeki Mart ayında kongreye gidiyor. Seçimli gerçekleşecek kongre öncesi İlçe Tarım Müdürlüğü çalışanlarından Osman Öztürk, Kooperatife başkan adaylığını açıkladı. Öztürk, adaylığıyla ilgili ilk resmi açıklamasını Karateke Köyü’nde yaptı. Açıklamasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Öztürk, şöyle konuştu;
“Burada bulunan beni kırmayan tüm üretici dostlarım, yerel basın mensubu arkadaşlarım hoş geldiniz.
Tüm gerçek efendilere selam olsun. Hepinizin bildiği gibi 2022 Tire Süt Kooperatifi seçimlerine sayılı günler kaldı. Burada olmamın amacı sizlerin takdiri ve isteği doğrultusunda başkanlık adaylığımı açıklamak. Mart ayındaki Tire Süt Kooperatifi seçimlerinde başkanlık görevine talibim. Beni Tire İlçe Tarım Müdürlüğü’ndeki görevimden dolayı çoğunuz tanırsınız.
Ben Tire 1968 Karateke Köyü doğumluyum. Evli ve iki kız babası Tarım Bakanlığı’nda çalışan veteriner sağlık teknikeriyim. 1985 yılında başladığım meslek hayatımın 37. yılındayım. Sizden biriyim. Üretici dostu ve üretimin destekçisi bir kardeşinizim. 
Ne zengin ne fakir ayırt etmeksizin herkesin sorunlarını dinledik. Sorunları gözlemledik, çözümler ürettik. Çözümlerimizi sizlerle paylaştık ve sizlerden gelen talep doğrultusunda harekete geçtik. Başkanlığına talip olduğum Tire Süt Kooperatifi’ni gerçek sahiplerine, yani sizlere geri vereceğiz. 
Çok fazla kendimi övmeyi beceremem, şu andan itibaren biz olduğumuzu söylemek için buradayım. Biz birlikte güçlüyüz. Biz birlikte kooperatifiz. Para kazanmak için, refah seviyemizi yükseltmek ve çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunabilmek için projeler üreteceğiz. Bu projelerimizin tamamını sizlerle paylaşacağız. 
Gerçek efendiler; kooperatifin gerçek sahipleri; siz söyleyeceksiniz, siz isteyeceksiniz, bizler uygulayacağız. Kalp kırmadan, hakkımızı kimseye yedirmeden, büyük tekel şirketlere boyun eğmeden çalışıp, gerçek efendilerin sizler olduğunu göstermek için buradayız. 
Bundan sonra kapılar kimseye kapanmayacak. Her kararda bizimde tuzumuz olsun diyen ortaklarımıza ihtiyacımız var. Siz varsanız biz varız, siz varsanız kooperatifimiz var. Burada patron sizlersiniz. Burada efendiler sizlersiniz. 
Şimdiye kadar sizler elinizden geleni yaptınız. Sabahın ilk ışıklarından akşamın ezanına kadar, çalıştınız. Gece, gündüz demeden düğün, cenaze demeden ürettiniz. Vakit efendi olduğumuzu gösterme vakti. Vakit para kazanma vakti. Vakit hakkımızı savunma vakti. Bundan sonra söz sizin. Yeter ki isteyin. Yeter ki birlik olalım. Yeter ki kooperatif olduğumuzun farkına varalım.
Allah yar ve yardımcımız olsun.”
 

Editör: Haber Merkezi