İbn-i Melek Mahallesi Muhtarı Saim Yorgan, artan trafik kazaları nedeniyle “Ölüm Yolu” olarak bilinen Tire-Belevi Karayolu’nun bir an önce genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Ergün ÇELİK

Geçtiğimiz günlerde kendi ailesinin de yaralamalı bir trafik kazasına karıştığını belirten İbn-i Melek Mahallesi Muhtarı Saim Yorgan, yılan hikayesine dönen Tire-Belevi Karayolu’nda hemen hergün bir trafik kazası olduğunu hatırlattı. Genç Muhtar HaberTire Gazetesi’ne yaptığı açıklamada; “Adı ‘Ölüm Yolu’na çıkan Tire Belevi Yolu’nda hemen hergün küçük çaplı da olsa çeşitli trafik kazaları meydana geliyor. Mahalle sakinlerimiz ve diğer vatandaşlarımız sık sık muhtarlığımıza gelip bu yolun yapılması için bizlere uyarıda bulunuyor. Ben de geçtiğimiz günlerde İbn-i Melek Mahallesi Muhtarı olarak bu yol ile ilgili BİMER’e (Başbakanlık İletişim Merkezi) yazı yazdım. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen cevapta bahse konu yolda kısa süre içerisinde gerekli çalışmaların yapılacağı belirtildi. Aradan geçen onca zamana ve yaşanan onca ölümlü trafik kazalarına rağmen yolda bir çivi çakılmaması bizleri derinden üzüyor.

 

KİMSE OY İSTEMEYE GELMESİN

Bulduğu her fırsatta yetkililerden yardım isteyen Muhtar Saim Yorgan, “Bu yolda herhangi bir çalışma başlatılmadan hiçbir siyasi Tire’ye oy istemeye gelmesin” dedi. Seçim zamanı geldiğinde kapı kapı dolaşıp çeşitli vaadlerde bulunan siyasilere de yüklenen Yorgan; “Bu yolun yapılmasında kimin sorumluğu varsa derhal üstüne düşeni yapsın.” diyerek tepkisini dile getirdi. Tireli bürokrat ve siyasileri göreve çağıran Yorgan, Tire-Belevi Yolu’nun gerekli çalışmalar yapılana kadar gündemde tutulması gerektiğini söyledi.  

Editör: Haber Merkezi