TANRISEVEN "DEVLET KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR"
Geçtiğimiz günlerde HaberTire'de yer alan ve “Tire sokaklarında yatıp kalkan, birçok hastalığı ve bir bacağı kesik olan 60 yaşındaki engelli vatandaş, bir göz oda da olsa, içinde barınabileceği bir eve muhtaç” şeklinde hakkında haber yaptığımız vatandaş için Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in talimatı ile konu incelendi.

İnceleme sonrası gazetemize yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; 
"Yapılan incelemede, Aydın İli Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından bir Bakım Evine yerleştirilen ancak bakım evlerinde yaşamaktan hoşlanmayan Turgut Sarıkaya oradan ayrılarak ilçemize geldiği,  Sosyal Yardımlaşma be Dayanışma Vakfı tarafından engelli yardımı yapılan Sarıkaya’nın tedavi için hastaneye gidiş geliş masraflarının da vakıf tarafından karşılandığı tespit edilmiştir. 


Bu Vatandaşımız ile ilgili  yerel basında yer alan haberler sonrası İzmir İli Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bilgi verilmiş, İzmir’den gelen görevliler Turgut Sarıkaya’ya İzmir’de faaliyet gösteren 3 farklı Bakım Evinden yer göstermiştir. Sarıkaya kesinlikle bakımevlerinde kalmak istemediğini ifade etmiştir. 


Bu nedenle, Tire Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından vatandaşın kalabileceği kiralık ev aranmaya başlanmıştır. Vatandaşımızın bulacağımız evi beğenmesi durumunda kendisine kira yardımı, yakacak yardımı yapılacaktır. Kurban Bayramı nedeniyle kendisine ayrıca bayram yardımı da yapılacaktır. 


İlçe Kaymakamımız Dr. Hasan Tanrıseven’in talimatları doğrultusunda, konu hassasiyetle takip edilmektedir. "

KAYMAKAM TANRISEVEN: "VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARINA SESSİZ KALAMAYIZ''

Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven sosyal medyadan da takip ettiği konu ile ilgili yaşanan süreci değerlendirerek vatandaşlarımızın ve medya yayın organlarının duyarlılığına teşekkür etti. Sosyal Devlet olgusunun önemine vurgu yapan Tanrıseven, çevremizde yaşanan durumlara insanlarımızın hassasiyetle yaklaşmasını takdir ettiklerini belirterek, "Devlet kimsesizlerin kimsesidir. Yardıma muhtaç herkese destek olmaya devam edeceğiz" dedi. Tanrıseven, bu noktada Tire Kaymakamlığı ve yetkili tüm birimlerinin 7/24 vatandaşlarımızın yanında olduğunu söyledi.
 

Editör: Haber Merkezi