Ercan ÇELİK

Tire Kaymakamlığı’ndan yazılı olarak servis edilen mesajda şu ifadelere yer verildi; 

“Vatanın ve Milletin huzuru ve güvenliği için tarihimiz boyunca, gözünü dahi kırpmadan her türlü fedakarlığı yapan, canı ve bedenini bu topraklar uğruna feda eden şehit ve gazilerimiz Ülkemizin mihenk taşıdır. Her türlü övgü ve minneti sonuna kadar hak eden şehitlerimizi, şehitlerimizin emanetlerini ve gazilerimizi daima başımızın üzerinde tutup koruyacak ve sahip çıkacağız.
    Yüreği vatan aşkıyla çarpan gönüllerin, cefakâr Milletimizin tüm evlatlarının gözünde şehitlik ve gazilik makamı son derece ulvi bir makamdır. “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” sözü ile vatan sevgisi ve iman; milletimizin cesareti ile birleşmiş; gaza ruhu, bu topraklar üzerinde ölümsüzleşmiştir.
    Bu duygu ve düşüncelerle 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından 'Gazilik' unvanı verilen büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na kadar bu Vatan topraklarını bize emanet eden Kahramanları rahmet ve minnetle anıyoruz. Ayrıca, Kore’de Kıbrıs'ta, Yurtiçinde teröre karşı verilen mücadelede öne atılan, 15 Temmuz’da Milletin ve devletin bekası için yüreğini koyan bütün gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyor, Gaziler Günü’nü tebrik ediyorum.”
 

Editör: Haber Merkezi