Muhtarların sorunlarını dinleyen Tanrıseven, “Tiremiz gelişiyor. Yapacağımız çalışmalarla Tire’yi cazibe merkezi haline getireceğiz” dedi.
Yerel Yönetim temsilcileri ve Daire amirlerinin de katılımıyla Kutsan Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda yapılan toplantıda Kaymakam Tanrıseven şunları söyledi:

“KIRSAL KALKINMADA VATANDAŞIMIZA DESTEK OLACAĞIZ”
“Sizlerle yapacağımız toplantıda sizleri dinlemek ve ilçemizdeki gelişmeleri sizlere aktarmak için toplandık. Göreve başladığım şu ana kadar geçen zaman zarfında birçok mahallemizi ziyaret ettik. Geriye kalan mahallelerimizde bir program dahilinde ziyaret edeceğiz. Tiremizin oldukça iyi bir noktada olduğunu söyleyebiliriz. İnşallah burada başta tarım ve hayvancılık olmak üzere kırsal kalkınmada vatandaşımıza destek olma gayreti içinde olacağız. Bu güne kadar muhtarlarımızın gösterdiği yakın diyalog ortamına teşekkür ediyorum. Sizlerin sorunlarını dinlemeye geçmeden önce birkaç hususu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunlardan birincisi tarım ve hayvancılığı geliştirmeye çalışıyoruz. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Genç Çiftçi” projemiz var. Geçtiğimiz günlerde bazı çiftçilerimize desteklerimizi verdik. İnşallah önümüzdeki dönemde de desteklerimizi sürdüreceğiz.”
“TİRE’DE YÜKSEKÖĞRETİMİ GELİŞTİRECEĞİZ”
“Bir diğer konu göreve gelir gelmez söylemiştim. Tire de yükseköğretimi geliştirmeye çalışıyoruz. Bu konuda ciddi çalışmalarımız oldu. Belediyemiz ve diğer kamu kurumları ile hem yüksekokulun geliştirilmesi için hem de yeni fakültelerin kurulması için çalışıyoruz. Tire tarım, hayvancılık ve sanayiye dayalı yükseköğrenimin gelişmesi için ideal bir ilçe. Bu çalışmalar sonucunda ilçemize daha fazla öğrenci gelecek. Bu durum Tire’nin daha fazla gelişmesi anlamına geliyor.”
“SANAYİ YATIRIMLARI İVME KAZANACAK”
“Üçüncü konu ise bildiğiniz gibi tarım ve hayvancılığa dayalı sanayiyi geliştirmeye çalışıyoruz. Sütaş’ın açılışına Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız geldiler. Tire Organize Sanayi Bölgesinde, tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi işletmelerinin kurulması devam etmektedir. Organize Sanayi Bölgemizin çeşitli alt yapı sorunlarını geçtiğimiz günlerde yerinde inceledik ve gerekli önlemleri alıyoruz. Amacımız ilçemize daha çok yatırımcının gelmesini sağlayarak yeni tesisler açmasına yardımcı olmaktır. Böylece hayvansal ve bitkisel ürünler daha iyi değerlenecek ve gençlerimize de iş imkanı sağlamış olacağız.”

“TİRE TARİHİ BİR HAFTA YAŞAYACAK”
“Bu hafta ilçemiz için önemli bir hafta; uzun yıllardır konuşulan Tire – Belevi yolunun temeli 6 Nisan Perşembe günü saat 12.00’da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’ın teşrifi ile atılacak. Tüm muhtarlarımızı ve vatandaşlarımızı bu temel atma törenine davet ediyorum. Açılacak bu yol hem ilçemizde üretilen ürünlerin pazarlanmasına hem ilçe turizmine katkı sağlayacak. Bunun yanı sıra ulaşım rahatlayacak ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanmış olacaktır.”
Sayın Cumhurbaşkanımız zaman zaman muhtarlarla bir araya geliyor. Bu buluşmalar 2019’a kadar devam edecek. Cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız toplu açılış töreni için İzmir’e geliyor. Ben muhtarlarımızı ve sizin aracılığınız ile halkımızı bu törene de davet ediyorum.

“HUZUR VE GÜVEN ORTAMINI MUHAFAZA EDELİM”
Referandum süreci devam etmektedir. Şimdiye kadar, propaganda çalışmalarına huzur ortamında devam edildi. Bundan sonrada aynı huzur ortamının devam etmesi için gayret gösterelim. Kolluk kuvvetlerimiz, Jandarma ve Emniyetimiz güvenlik açısından her türlü tedbiri almış vaziyettedir.  Muhtarlarımızda ricam vatandaşların hangi sandıkta oy kullanacaklarını gösteren pusulaların dağıtılmasını ivedilikle tamamlarıdır.”

TİRE BELEDİYESİ OLARAK HER ZAMAN VATANDAŞA HİZMET GETİRME GAYRETİ İÇİNDEYİZ
Toplantıda söz alan muhtarlar sorunlarını dile getirdi. Kaymakam Tanrıseven tarafından söz verilen ilgili kurum amirleri tarafından da gerekli açıklamalar yapıldı ve gerekli notlar alındı. Toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Tire Belediyesi olarak her zaman vatandaşa hizmet getirme gayreti içinde olduklarını belirterek, bu toplantıyı tertip ettiği için Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’e teşekkür etti.
İlçe Emniyet Müdürü Engin Tekik ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Davutoğlu, muhtarlara güvenlikle ilgili dikkat edilmesi gereken hususları hatırlattılar. Kurum amirleri de birimlerinin çalışma alanları ile ilgili muhtarlara bilgilendirmede bulundular.

“MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR”
Toplantıya, Tire’de görev yapan muhtarlar eksiksiz olarak katıldı. Toplantıda söz alan muhtarlar, bu çapta geniş katılımlı bir toplantı yaptığı için Kaymakam Tanrıseven’e teşekkür ettiler.

“TAHTI KADİM, ŞEHRİ MUAZZAM, CAZİBE KENTİ TİRE”
Kaymakam Tanrıseven, “Tahtı Kadim, Şehri Muazzam, Cazibe Kenti Tire” diye adlandırdığımız ilçemize hep beraber sahip çıkacağız, gece gündüz demeden var gücümüzle çalışacağız. İlçemiz için yapacağınız katkılardan dolayı şimdiden hepinize çok teşekkür ederim dedi.

TOPLANTIYA KATILANLAR
Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında yapılan toplantıya, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, İlçe Jandarma Komutanı Yzb.Emre Davutoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Engin Tekik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut, İlçe Sağlık Kurulu Başkanı Ulvi Toprak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mutlu Tıraş, Mal Müdürü Niyazi Kesim,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Y.Murat Karakaptan, Gediz Edaş Müdürü Hüseyin Bal, Türk Telekom Tire Sorumlusu Adem Ongan ve tüm mahalle muhtarları katıldı.

Editör: Haber Merkezi