Bakan Arslan’ın talimatı ile yolda çalışmalara hız verilecek.
Başbakan Binali Yıldırım, komşu ilçe Selçuk’ta toplu açılış ve temel atma törenlerine katıldı. Başbakan Yıldırım’ı karşılayan Tire Kaymakamı ve Selçuk Kaymakam Vekili Dr. Hasan Tanrıseven, açılışa katılan UDH Bakanı Ahmet Arslan ile görüştü. Kaymakam Tanrıseven, bir süre önce Bakan Arslan tarafından temeli atılan Tire-Belevi yolunun hızlandırılması talebinde bulundu. Tanrıseven, “Tire-Belevi Yolunun yapımının hızlandırılması büyün Tirelilerin ortak temennisidir” dedi.

BAKAN ARSLAN’DAN TALİMAT
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, konu ile özel olarak ilgileneceğini belirterek, yol yapım çalışmalarının hızlandırılması için Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’na talimat verdi. 
Bölge Müdürü Uraloğlu da Kaymakam Tanrıseven’e, yol yapım çalışmalarının aksamasının nedeninin ihaleye itirazın Kamu İhale Kurumu ve idari yargıya taşınması olduğunu belirtti. Yargı kararı doğrultusunda ihale ile ilgili yeniden dosya hazırladıklarını belirten Bölge Müdürü Uraloğlu şunları kaydetti: 

“TİRE-BELEVİ YOLUNA HIZ VERİLECEK”
“Gecikme tamamen ihale ile ilgili adli ve idari mercilere yapılan itirazlardan kaynaklanıyor. Ödenek ya da başka bir konuda sıkıntı yok. Çalışmaları tamamladık. Dosyayı bu hafta Karayolları Genel Müdürlüğüne onay için gönderiyoruz. Onayın ardından, Tire-Belevi yolunda çalışmalar hızlı bir biçimde başlayacak.” 
Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, idari süreçlerin tamamlanmasının ardından yol yapımına başlanacak olmasının sevindirici olduğunu belirterek, “Bu yol Tire için hayati önem taşıyor. Tire-Belevi yolunun kısa sürede tamamlanması için her türlü desteği vereceğiz. İlçemiz halkının talebine duyarlılık gösteren Sayın Bakanımız ve Bölge Müdürümüze teşekkür ediyoruz” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi