Ercan ÇELİK

Dünden bu yana Tire gündeminde olay yaratan “peşkeş” tartışmasına Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu da katıldı. Tire Organize Sanayi Bölgesi içinde kalan eski huzurevinin bulunduğu Tire Belediyesi’ne ait 20 bin metrekare arazinin, TOSBİ ile takas edilmesine karşı çıkan Miliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Başkanı Arif Demirkan, dün yaptığı basın açıklamasında “Tire’nin tek çakıl taşından dahi vazgeçmeyeceğiz. Peşkeşe izin vermeyecek, Tirelilerin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz.” Demişti.

Demirkan’ın bu sözlerine dün akşamki meclis toplantısında AK Parti, İYİ Parti ve CHP gruplarından tepki gelmiş, Belediye Başkanı Atakan Duran, bu takasın Tire yararına olduğunu vurgulayarak, MHP İlçe Başkanına tepki göstermişti.

ÇOBANOĞLU: “YOL KAZASI”

Dün gece twitter üzerinden konuya dahil olan Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Kaymakamlığı’nın da yer aldığı takas süreciyle ilgili yapılan “peşkeş” yakıştırmasına tepki göstererek, açıklamayı talihsizlik olarak niteledi. Kaymakam Çobanoğlu, “Bu talihsiz açıklamayı bir yol kazası olarak görüyorum. Konuya vakıf olmadan yapılmış bir beyanat. Huzurevi diye geçen binanın çürük raporu var. O arsa üzerine TOSBİ tarafından Yüksekokulun hizmetine sunulmak üzere bir bina yapılacak. Konuyu çözmek için 8 aydır uğraşıyoruz.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi