Toplantıya onur konuğu olarak Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu katılırken, Tire İlçe Müftüsü Şaban Sadan, İlçe Vaizi Hüseyin Alınmaz, Müftülük Şefi Mehmet Bayrak ve Din Görevlileri katıldı.

KAYMAKAM ÇOBANOĞLU DİN GÖREVLİLERİ İLE SOHBET ETTİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tire İlçe Müftüsü Şaban Sadan mikrofonu Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu’na bıraktı. Tire İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu Tire’nin tarihi dokusundan söz ederek şunları söyledi; “ İlçemiz tarihi dokusu ile adından sıkça söz ettiren bir kent. Ecdadımız bizlere burada çok güzel bir miras bırakmış. Farkında olmasak da  bizler Tire’de bir hazinenin üzerinde oturuyoruz. İlçemizde Sayısız tarihi cami var. Tarihi camilerde görev yapan arkadaşlarımızın özellikle camileri ile ilgili tarihi dokuyu çok iyi bilmeleri ve bu atmosferi önce kendileri yaşaması gerekir. Sizlerden ricam bu tarihi dokunun farkında olmanız.

TİRE, TURİZME AÇILMALI

Tire’nin tarihi dokusuna önem veren Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu;  Tire Tarihi dokusu ile çok sayıda yerli ve yabancı turiste misafirlik ediyor. Ecdadımız bu eserleri  inşa edip koruyarak bizlere miras bırakmış. Bizlerde bu eserleri koruyarak gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Tarihi dokuyu koruduğumuz ve tanıtımını yaptığımız sürece ilçemiz kabuğunu kıracak ve turizme daha fazla açılacaktır. Bu da ilçemiz ekonomisine önemli katkı koyacaktır.”

AİLE EĞİTİMİNE ÖNEM VERİN

Eğitimin ailede başladığına dikkat çeken Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu; “Eğitim ilk olarak ailede başlar. Sizlerde Din Görevlileri olarak Temel Aile Bilinci üzerinde yoğunlaşmanız ve aile eğitimi hakkında cemaatinizi bilinçlendirmeniz gerekiyor. Bu konuda sizlerin omuzlarınızda bir yük olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi