Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven’in de katılımıyla gerçekleşen toplantıda yapılan faaliyetler değerlendirildi. Vali Ayyıldız’ın eşi Didem Dilek Ayyıldız’ın eşi Tire Gönül Elçilerinin faaliyetlerini “Örnek çalışma” olarak nitelendirdi. 

“TİRE’DEKİ ÇALIŞMALAR ÖRNEK ALINMALI”
Ceylan Tanrıseven’in başkanlığında önemli işlere imza atan Tire Gönül Elçileri, yapılan sunumla gelinen noktayı Didem Dilek Ayyıdız’a aktardı. Toplantıyı değerlendiren Ayyıldız, Tire Gönül Elçilerinin çalışmalarından son derece etkilendiğini  belirterek, “Tire’deki çalışmalar, başarılı, örnek alınacak faaliyetlerdir. Ben de Tire gönül elçilerine her türlü desteği vereceğim” dedi. 

AYYILDIZ, GENÇ KADIN ÇİFTÇİLERLE BULUŞTU  
    Gönül Elçileri değerlendirme toplantısının ardından heyet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne geçti. Burada Genç Kadın Çiftçiler ile bir araya gelen Ayyıldız ve Tanrıseven kadın çiftçilerle tek tek ilgilenerek sohbet etti. 
Hayli sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada Ayyıldız, Küçük Menderes ovasının son derece verimli bir coğrafya olduğu ve Mart ayında Yerli Tohum seferberliğini Tire’den başlatacaklarını söyledi. 

“TİRE ETKİLEYİCİ BİR ŞEHİR” 
İzmir Valisinin Eşi Didem Dilek Ayyıldız, geleneksel el sanatlarının yoğun olduğu bölgedeki esnafı ziyaret ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Esnaf ve Ceylan Tanrıseven’den ilçedeki el sanatları hakkında bilgi alan Dilek Didem Ayyıldız, Tire’nin otantik yapısı ve tarihi dokusuyla etkileyici bir şehir olduğunu kaydetti. Ayyıldız esnaftan alışveriş yapmayı da ihmal etmedi.

HALK EĞİTİMİ MERKEZİNE ZİYARET
Ayyıldız, Tanrıseven ve beraberindeki Gönül Elçileri heyeti esnaf ziyaretindeki incelemelerinin ardından Halk Eğitimi Merkezine (HEM) geçti. HEM Müdürü Adnan Güven, usta öğreticiler ve kalabalık bir kursiyer topluluğu tarafından karşılanan heyet kursları ziyaret etti. 
Yapılan çalışmalar ve yürütülen faaliyetler hakkında bilgi alan Ayyıldız, Tire Halk Eğitim tarafından hazırlanan geleneksel kıyafetler ve el sanatlarının son derece etkileyici olduğunu aktardı. 
Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven de Halk Eğitimi Merkezinin başarılı çalışmalara imza attığını ve vatandaşların büyük bir kesimine kurslar ve etkinliklerle hizmet verildiğini söyledi.

AYYILDIZ ‘‘TİRE’DEN MUTLU AYRILIYORUM’’
Halk Eğitimi Merkezindeki incelemelerinin ardından ilçeden ayrılan İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Dilek Didem Ayyıldız’a, Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve Eşi Ceylan Tanrıseven eşlik etti. 
Misafirperverliğinden dolayı Tanrıseven çiftine teşekkür eden Ayyıldız, çok verimli ve güzel bir gün geçirdiğini belirtti. Tire’den çok mutlu ayrıldığını da sözlerine ekleyen Ayyıldız, çok kısa zamanda başlatılacak projelerin başlangıcının da Tire’den yapılacağı müjdesini verdi. 


 

Editör: Haber Merkezi