Ercan ÇELİK

Uluslararası Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu’nun Düzenlediği Anadolu Çoban Köpekleri Güzellik Yarışması İzmir’de Yapıldı. Buca Gölet Alanı’nda yapılan yarışmaya İzmir başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden de çok sayıda köpeksever katıldı.

Yarışmada Anadolu Çoban Köpeği, Akbaş, Kangal, Aksaray Malaklısı ve yabancı ırk olmak üzere beş grup yarıştı.

Yarışmaya Tire’den Hüseyin Andaş, Hasan Karaman, Salih Duygun, İsmailcan Törün, Kadir Uğurlu ve Ali İhsan Celep katıldı.

Güzel Bir Havada Son Derece Çekişmeli Geçen Yarışmada Heyecanlı Dakikalar Yaşandı.

ÖDÜLLERİ TİRELİ KÖPEKSEVERLER TOPLADI

Hasan Karaman’ın Albay İsimli Köpeği Anadolu Çoban Köpeği Yetişkin Erkek Kategorisinde birinci, Salih Duygun’un Gece İsimli Kangalı ise Yetişkin Erkek Kangal Kategorisinde üçüncü,  İsmailcan Törün’ün Arap isimli Aksaray Malaklısı Köpeği ise Yetişkin Malaklı Kategorisinde ikinci, Kadir Uğurlu’nun Yavru Kangalı ise 03-06 Ay Yavru  Kangal Kategorisinde ilk Başarısını Göstererek birinci olarak dereceye girmeye hak kazandı.

Türkiye çapında başarıya imza atan Tireli köpekseverler Tire’yi başarıyla temsil etmiş oldular.

Hüseyin Andaş’ın Efe İsimli Köpeği 3 yıl üst üste derece aldığı için juri tarafından gösteri yürüyüşüne çıkarak hünerlerini sergiledi. Yarışmanın En Yaşlı Katılımcısı Olan Tireli Ali İhsan Celep Jüri Özel Ödülü aldı.

Editör: Haber Merkezi