Ercan ÇELİK

Tire’den Ödemiş’e İzmir Gaz tarafından çekilen doğalgaz boru hattı, eskiden belediye olan ve bütünşehir yasasıyla 3 mahalleye bölünen Gökçen’den geçiyor. Gökçen’de yaklaşık 10 gün önce başlayan boru döşeme çalışmaları devam ederken, Gökçen’de İzmir Gaz’ın abonelik vermeyeceğini duyan mahalle sakinleri, İzmir Gaz’a iletmek için imza toplamaya başladılar.

 

CEFASINI BİZ ÇEKİYORUZ

Boru hattı sebebiyle Gökçen’in ana arterlerinde süren kazı çalışmaları sebebiyle köyün bazı kesimlerinde ulaşım akserken, vatandaşlar da tozdan şikayetçi oldular. Gökçen Toplu Konut Sitesi’nde oturan bayanlar, yollarda yapılan kazı çalışmalarından dolayı dışarı çıkamadıklarını, kapı pencere açamadıklarını ve çamaşır seremediklerini belirttiler. Bayanlar, “Boru hattı bizim köyümüzden, evlerimizden önünden geçiyor ama burada bize abonelik vermeyeceklerini duyduk. Cefasını biz çekiyoruz ve ama sefasını sürmemize izin verilmiyor. Biz de doğalgaz kullanmak istiyoruz.” Diyerek İzmir Gaz’a seslendiler.

 

MUHTAR İMZA TOPLUYOR

Konuyla ilgili olarak HaberTire Gazetesi’ne konuşan Gökçen Muhtarı Süleyman Köseoğlu, “Boru hattı köyümüzün içinden geçiyor. Köylümüzün talebi üzerine biz de gerekli temasları yaptık ve İzmir Gaz’a bu talebimizin ilettik. İzmir Gaz yetkilileri köylere abonelik verilmediğini söyleyince, biz baskı yaptık ve ilerleyen zamanda burada dağıtım yapılabilmesi için köyümüze vana koydurduk. Bunun yanında doğalgaz abonesi olmak isteyen köylülerimizden imzalı dilekçelerini toplamaya devam ediyoruz. Bunları İzmir Gaz’a ileteceğiz ve köyümüzde doğalgaz aboneliği verilmesi için talepte bulunacağız.” Dedi.






Editör: Haber Merkezi